TER ATMA MAÇI

Kuralar ilk çekildiği andan itibaren Pendikspor’un bir alt ligde olmasına rağmen ciddiye alınması gereken ve aksi durumda faturanın ağır olabileceğini sürekli dile getirdim.

Rotasyonların ön plana çıktığı Türkiye Kupası’nın bu turlarında Nuri Şahin’in daha dikkatli olması gerektiği, Pendikspor’un son iki haftadan puan çıkaramamasına karşın tehlikeli bir ekip olduğunu ifade etmiştim. Pendikspor’un da son oynadıkları maçtan oldukça farklı bir kadroyla çıkmış olmasına karşın Antalyaspor’dan biraz daha güçlü bir kadroyla çıkmasını bekliyordum. Nuri Şahin bunu yapmadı, ancak tedbiri de elden bırakmadı ve yedekler arasına olası bir kötü gidişatı tersine çevirebilecek önemli isimleri yerleştirdi.

Ancak bunlara hiç gerek kalmadan işleri kolaylaştıran isim İstanbul ekibinin kalecisi Emre Aydın oldu. 9’da ve 33’te Luiz Adriano’ya adeta gol ikramında bulunan deneyimli kaleci, bir anlamda takımı için turu ilk yarım saatte bırakmış oldu. 31 yaşındaki kaleci, faturasını da devre arasında oyundan alınarak öderken, Pendikspor için iş işten çoktan geçmişti.

Yapılan büyük hatalarla birlikte Antalyaspor için adeta ter atma maçı havasında geçen mücadelede şüphesiz birçok kişinin gözü kulüp kariyerindeki ilk profesyonel maçına çıkan Amar Gerxhaliu’daydı. Naldo’nun takımdan ayrılmasıyla bu sezon Antalyaspor’da yaşanan savunma sorunu, yeni transferler Ömer Toprak ve Luyindama ile aşılamazken, genç futbolcunun denenmesi gerektiği yönünde beklentiler de oldukça arttı. Savunmada sağlam bir duruş ortaya koyduğunu ve sırıtmadığını söylemek mümkün, ancak maçın hemen başında havlu atan ve rakip kaleye gitmekte zorlanan Pendikspor’a karşı ortaya koyulan bu sınavın da pek yeterlilik derecesinin olmadığının altını çizmek lazım.

Maça damga vuran isim ise tabii ki Luiz Adriano oldu. Kariyerinin en uzun gol hasreti çektiği dönemini yaşayan Brezilyalı futbolcu, 2 gol ve 1 asistle oynayarak üzerindeki ölü toprağı da attı. Amar için kullandığım sözlerine paralelinde ‘Pendikspor zayıf rakip, önemsenecek bir başarı ortaya koymadı’ yorumları olabilir, ancak buna kesinlikle katılmam. Bir golcü için hem de uzun süredir gol hasreti çeken bir golcü için antrenmanda atılacak goller bile ayrı bir motivasyon katar ki ilerleyen süreçte bunları göreceğimizi düşünüyorum.

Uzun lafın kısası; Antalyaspor için zorlu geçmesini beklediğim bir mücadele, rakip kalecinin büyük hataları sebebiyle çok basit bir şekilde aşıldı. Ligde alınan 3 galibiyetin ardından üst üste 4’üncü maçtan çıkarılan zafer, Pazar günü oynanacak Beşiktaş mücadelesi öncesi ekstra motivasyon sağlayacaktır.