TEPKİ ŞART!

Antalyaspor için tarihin en ağır yenilgilerinden birisi 3 gün önce Hatayspor karşısında alındı. Kırmızı-Beyazlıların zor bir fikstüre giriş yaptığı dönemde gelen bu moral bozucu yenilgiden sonra yol haritasının bir kez daha çizileceği karşılaşmanın Süper Lig lideri karşısında olması da hem avantaj hem de dezavantaj olarak nitelendirebiliriz.

Lig liderine karşı ortaya koyulacak oyun, belki de Antalyaspor için dikkat çekici bir tepki olacak. Lider karşısında alınabilecek 1 puan bile özgüveni yerine getirmek için çok değerli olacak. Ancak 6-0'lık mağlubiyetin ardından lider karşısına çıkmak ve alınabilecek kötü bir sonucun moral olarak çok daha kötü noktaya götürebileceğini de gözden kaçırmamak lazım. Geçen sene Gençlerbirliği karşısında alınan aynı skordaki mağlubiyetin ardından Antalyaspor haftalarca galibiyet alamamış ve yeniden doğuş takımın büyük bölümünü değiştirmekle sağlanmıştı. İşte bu kritik viraj gelecek adına çok önemli olacak. Şurası kesin ki; bu maçta futbolcuların ortaya koyacağı bir tepki şart!

ADALETSİZ PROGRAM

Zorlu mücadele öncesi Türkiye Futbol Federasyonu'nun eşit mücadele şansını ortadan kaldıran bir program belirlediğini de göz ardı etmemek gerek. Galatasaray, son maçına 26 Aralık Cumartesi günü Trabzonspor karşısında çıkarken, Antalyaspor maçı için tam 6 gün dinlenme fırsatı buldu. Antalyaspor'da ise bu süre sadece 3 günde kaldı. Pazartesi günü oynanması planlanan, ancak yoğun yağış sebebiyle salı günü Hatayspor karşısına çıkan Akrep, hem ağır bir zeminde mücadele verdi hem 3 gün dinlenebildi hem de deplasmana giden takım durumuna düştü. Tükiye Futbol Federasyonu'nun, Antalyaspor - Hatayspor mücadelesinin ertelenmesini hesaba katmaması gayet doğal, ancak o mücadele beklenen günde oynansaydı dahi Antalyaspor, Galatasaray'dan 2 gün daha az dinlenmiş olacaktı. Bu adaletsiz programlama bakalım nasıl bir sonuç doğuracak? Bekleyip görelim...