1 TEMMUZ'DA TAM NORMALLEŞİYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısıtlamalarla ilgili Türkiye’nin yeni planını açıkladı. Erdoğan kabine toplantısının ardından 1 Temmuz itibariyle tüm kısıtlamaların kaldırıldığını bildirdi. Antalyalı esnaf sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından dolayı memnun olduklarını belirtti.

Rabia DEMİROK, Bayram OKUDAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonların beklediği kabine kararlarını kamuoyuyla paylaştı. 1 Temmuzda Kısıtlamaların tümüyle kaldırıldığını belirten Erdoğan, şehirler arası ve şehir içi kısıtlamaların sona erdiğini, kamu kurum ve kuruluşların normal mesaiye döndüğünü ve müzikle ilgili kısıtlamanın da 24.00'a çekildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hayat Eve Sığar (HES) Kodu uygulamasının ise yaygınlaştırılarak kullanılmaya devam edileceğini ifade etti. Esnaf ve vatandaş yasakların kaldırılmasından dolayı memnun olduğunu vurguladı.

“HÜKÜMET ÇALIŞIYOR”

Türkiye’nin pandemi sürecini en iyi şekilde yürüttüğünü ifade eden Esnaf Ömer karabulut , “Yasakların kaldırılmasını olumlu buluyoruz. Özellikle Antalya gibi turizm bölgesinde. Bilim kurulu ve hükümet bu yönde iyi çalışıyor. Diğer ülkelere göre çok daha iyi durumdayız. Aşılama konusunda çok öndeyiz. Bütün yasakların kaldırılması zaten gerekiyordu” dedi.

“ÇOK MUTLUYUZ”

Bir başka esnaf Ali Şahan ise, “Özellikle hafta sonu yasaklarının kalkması çok iyi oldu. Pazar izinli olan insanlar eve kapanmak zorunda kalmıştı. Artık insanları daha mutlu göreceğiz. Antalya gibi bir şehirde pazar günü veli nimet demektir. O yüzden yasaklar kalktığı için çok mutluyuz” ifadelerine yer verdi.