Teleferik kazasında 2. duruşma görüldü 

Konyaaltı Tünektepe mevkisinde meydana gelen teleferik kazasına ilişkin 5'i tutuklu 12 sanığın yargılandığı davanın 2’nci duruşması görüldü. İlk duruşmada tahliyesine karar verilen Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz hakkında yurt dışı çıkış yasağının devamına hükmedildi. Duruşma 1 Ekim’e ertelendi.

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan 2024’de Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan ANET A.Ş.’nin işlettiği Tünektepe Teleferik Tesisi’ndeki teleferik hattında kopan direğin çarptığı kabin havada parçalanması ile Memiş Gümüş (54) hayatını kaybetmiş 7 kişi ise yaralanmıştı. 11 Haziran tarihinde feci kazanın davasına ilişkin ilk duruşma Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü. Sanık ve müştekilerin savunmalarının ardından yapılan karar açıklamasında mahkeme heyeti, sanık Kocagöz'ün adli kontrol ve yurt dışı yasağı konularak tahliyesine, tutuklu sanıklar Ahmet Buğra Samsunlu, Serkan Yellice, Serdar Tezcan, Okan Erol’un tutukluluğunun devamına, tutuksuz sanık Suphi Kaplan'ın tutuklu yargılanmasına hükmetmişti. Duruşma, eksikliklerin tamamlanması için 7 Ağustos'a ertelenmişti. Lider Haber 2024 08 07T172851.013

Tutuklu sanık Ahmet Buğra Samsunlu bilirkişi raporlarına ilişkin "Bakımlarla ilgili 156 parçalık bakım listesinde birden fazla tekrar yazılmış parçalar vardı. Bunlarla ilgili Serkan Y'nin listeyi tekrar kontrol etmesi için kendisine gönderdim. Listeden parçaların çıkarılması veya eksiltilmesini istemedim" ifadelerine yer verdi. Olay günü sistem arıza verdiğinde tekrar çalıştırılmasaydı olayda ölen ve yaralananların olmayacağını savunan Samsunlu, tahliye talebinde bulundu.

Sanık Serdar Tezcan, 156 parçalık listede yer alan bazı bakım parçalarını birden fazla yazılmadığını, her direkteki parçanın tekrar yazıldığını ve bunun için mükerrer yazılan parçaların olmadığını anlattı.

Lider Haber 2024 08 07T172911.331

KOCAGÖZ DURUŞMAYA KATILMADI 

Tünektepe Teleferik Tesisi’nde meydana gelen kazanın ikinci duruşması dün Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanıklar ve müştekilerin yanı sıra vekilleri de katılım gösterirken ilk duruşmada tahliyesine karar verilen Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün belediye encümen toplantısı nedeniyle katılmadığı öğrenildi. Sanıkların ifadelerinin dinlendiği duruşmada 5'i tutuklu sanığın tutukluluk hallerine devam, 12 sanığın ise tutuksuz yargılanmalarının devam edilmesine karar verildi. 

YURT DIŞI YASAĞI KALDIRILSIN TALEBİ

Duruşmaya Kocagöz yerine katılan avukatı mahkeme heyetinden yurt dışı yasağının kaldırılmasını talep etti. Kocagöz’ün avukatı yasağın kaldırılması için mahkeme heyetine Kepez Belediyesi’nde para olmadığını için Dünya Bankası ve Avrupa Birliği’ne gidilmesi gerektiğini bildirdi. Bunun için Kocagöz’ün yurt dışına çıkarak sunumlar yapması gerektiğini belirten vekil, Kocagöz’ün yurt dışı yasağının kaldırılmasını mahkeme heyetinden talep etti. Mahkeme Kocagöz'e verilen yurt dışı çıkış yasağının devamına hükmederek, duruşmayı 1 Ekim tarihine erteledi.