TEKNİK ADAM İHRACATI

Süper Lig’e çıktığı günden beri birçok futbolcuyu parlatan bir takım oldu Alanyaspor. Taraftar baskısı fazla olmayan ve aile ortamı bulunan takımda Ozan Tufan, Merih Demiral, Vagner Love, Emre Akbaba, Papiss Cisse, Bakasetas ,Welinton, N’sakala gibi isimler büyük takımlarda forma giymeye başladılar. Efecan Karaca gibi milli bir yıldız yaratan Alanyaspor, Salih Uçan, Berkan Kutlu, Umut Güneş gibi isimlerle önümüzdeki günlerde yine milli takıma katkı verecektir.

Alanyaspor’un futbolcu ihracatını herkes biliyor zaten. Ancak Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nun bir ideali de teknik adam yetiştirmek. Göreve geldiğinden beri doğru isimlere teknik direktörlük konusunda güvenen Başkan Çavuşoğlu bir nevi Alanyaspor’u teknik direktör ihraç eden bir kulüp haline de getirmek istiyor. 

Süper Lig’e ilk çıktığımız yıldan itibaren Alanyaspor’da Saffet Susic, Hüseyin Kalpar, Mesut Bakkal, Hikmet Karaman, Çağdaş Atan, Sergen Yalçın, Erol Bulut görev aldı.

Yani Alanyaspor 5 yılda 7 isimle çalıştı. Bu sayı aslında biraz fazla görünüyor. İstikrar bir takım için oldukça önemlidir. 5 yılda 7 isim ilk bakışta fazla gibi görünse bile detaya inince durum farklı. Öncelikle Hikmet Karaman’ın sadece 6 maçlık bir Alanyaspor kariyeri var. Yanlış bir karardı ve bu yanlıştan hemen dönüldü. Mesut Bakkal’da takımın ligden düşme durumu varken ligi bilen kurt bir isimle ligde kalınır mantığı ile getirildiği ve başarılı olunduğunu daha sonra yollar ayrıldığını söylemek gerek. 

Alanyaspor’da görev alan Sergen Yalçın, kısa bir Malatya kariyerinin ardından Beşiktaş’ın başına geçti ve Alanyaspor ilk teknik adam başarısını sağladı. Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ı çalıştırmasında en büyük pay bence Alanya’nındı. Çünkü Ozan ve Caulker gibi futbola küsmüş iki ismi geri döndürmüş, Merih gibi bir dünya yıldızını parlatmıştı. Bunlar Sergen Hoca’nın referansı oldu. 

Daha sonra Erol Bulut’la Alanyaspor ikinci teknik adam hamlesini gerçekleştirdi. Erol Hoca ile güzel bir yıl geçiren temsilcimiz ligi beşinci sırada tamamlayıp, kupada final oynayınca teknik direktörünü Fenerbahçe’ye gönderdi. 

Şimdi de Alanyaspor’un çok iyi ikili ilişkileri bulunan İtalya’nın Sassuolo takımından sezon başında getirilen yardımcı teknik direktör Francesco Farioli, Süper Lig ekibi Karagümrük’ün başına getirildi.Büyük takımlara verilen teknik adamlardan ziyade bu kez yardımcı bir teknik direktör doğrudan başka bir takımın başına geçti. Bu gerçekten alkışlanacak bir hareket. Umarım Francesco Hocamız Karagümrük’te başarılı olur ve kendisini daha yukarılara atar. Kendisi gözlemlediğimiz kadarıyla mükemmel bir teknik adam olacak. Karagümrük macerası da iyi geçerse kendisini Avrupa’nın büyük takımlarında görebiliriz. 

Sırada Çağdaş Atan’da var elbette. Çağdaş Atan geldiği ilk yıldan güzel bir performans gösterdi. Şimdiden ligin en iyi isimleri arasında. Üstelik yaşı da çok genç. Çağdaş Atan’ın 3 yıllık bir kontratı var ve eğer Avrupa’dan veya ligimizdeki kalburüstü takımlardan teklif gelmese görev süresini burada doldurur. Edindiğimiz bilgilere göre hem Çağdaş Atan’ın hem de Hasan Çavuşoğlu’nun hedefi Çağdaş Hoca’yı Avrupa’ya göndermek. Özellikle Alman alt yapılı olan Çağdaş Atan’ın Bundesliga’da bir takım yönetmesi bizleri gururlandırır. Bunu da önümüzdeki süreçte mutlaka göreceğiz. Sonra elbette yeni isimler gelecek ve Alanyaspor hem futbolcu hem de teknik adam konusunda kapısı ilk çalınan bir kulüp olacak. Yapı bozulmazsa bu söylediklerimiz hayal bile değil.