TEKNE TURLARINA BAYRAM DOPİNGİ

Ramazan Bayramı tatili ve 2022 yaz turizm sezonunun başlamasının ardından Kaleiçi Yat Limanı’nda hizmet veren tekne turlarında yerli ve yabancı turistlerin ilgisi dolayısıyla büyük bir yoğunluk yaşanıyor.

Zehra TEKECİ, İrem GÜNEYBAZ

Muratpaşa ilçesinde bulunan Kaleiçi Yat Limanı’nda, Akdeniz Yelkenli ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi bünyesinde tekne turu hizmeti veren işletmeler Ramazan Bayramı nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Tekneler sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli noktalarından gelen turistleri ağırlıyor. Ramazan Bayramı nedeniyle kentte yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşanırken, misafirlerin ilk durağı Kaleiçi Yat Limanı oluyor. Limanda saatlik ve günübirlik tur hizmeti veren tekneler ise misafirlere keyifli dakikalar yaşatıyor. Neredeyse 15’er dakika arayla yeni bir teknenin tura çıktığı bölgede, misafirlerin ilgisine yetişmek için kesintisiz hizmet veriliyor.

“GÜNLÜK CİRO 3 İLA 4 BİN ARASINDA”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan Akdeniz Yelkenli ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Demircan, bayram tatili nedeniyle tekne turlarında büyük bir yoğunluk yaşandığını söyledi. Demircan, yerli ve yabancı turistlerin turlara ilgi gösterdiğini belirterek, “Bayram dolayısıyla büyük bir yoğunluğumuz var. Yerli ve yabancı turistlerimizin eşliğinde güzel dönem geçiriyoruz. Günlük 3 ila 4 bin liralık ciro elde ediyoruz” diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ 6 AY YÜZLER GÜLECEK

Sert geçen kış aylarının ardından sezonun oldukça güzel başladığını vurgulayan Demircan, “Yaklaşık 180 günlük sezonumuz var. İyi bir sezon geçirmeyi hedefliyoruz.  Yerli misafirlerimizin yanı sıra Avrupa’dan ve Uzak Doğu’dan yoğun bir turist akımı ve dolayısıyla da talep var. İki yıllık yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinin yaralarını sarmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki 6 ay herhangi bir sorunla karşılaşmazsak yüzümüz gülecek gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Yelkenli ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Gökhan Örsoğlu da, bayramın ilk günü 48 tekne ile toplam 4 bine yakın yolcu taşındığını dile getirdi.