TEKME ATTI DİSİPLİNE GİTTİ

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilerek, 1 ile 3 maç arasında oynamama cezası alması gündeme gelen Antalyaspor'un file bekçisi Ruud Boffin'in, devre arasında kapı tekmelediği için gözlemci raporuna girdiği öğrenildi.

Süper Lig'in 9. haftasının ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen dosyalar belli oldu. Karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan'ın kararlarının tüm spor kamuoyu tarafından eleştirildiği Sivasspor - Antalyaspor mücadelesinden de iki sevk çıktı. Hakem Mete Kalkavan'ın ilk devrenin duraklama dakikalarında uyguladığı hatalı kararın ardından kalesinde gol gören ve iki puan bırakan Antalyaspor, 6 futbolcusunun sarı kart görmesi sebebiyle takım halinde disipline sevk edildi. Belçikalı kaleci Ruud Boffin de tedbirsiz olarak disipline gönderilirken, bunun nedeni de belli oldu. Deneyimli eldivenin devre arasında soyunma odasına giderken kapıya tekme attığı ve bu sebeple Profesyonel Disiplin Kurulu'na sevk edildiği öğrenildi.

3 MAÇ CEZA ALABİLİR

Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi nedeniyle sevk edilen Ruud Boffin, 1 ile 3 maç arasında oynamama cezası alabilir. Tedbirsiz olarak sevk edilen Ruud Boffin, gelecek cezaya göre Antalyaspor'un oynayacağı Başakşehir, Giresunspor ve Altay maçlarının hepsinde ya da bir kısmında eldiveninden uzak kalabilir. Kurulun, men cezasının yerine 13 bin TL ile 65 bin TL arasında para cezası kesmesi de mümkün.

DENEYİMLİ KALECİ YOK

Bugün toplanması beklenen Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nda Ruud Boffin'in ceza alması durumunda Kırmızı-Beyazlıların kalesi büyük bir tehlikye girecek. Kadrosunda Diego Sousa, Doğukan Özkan ve Melih Enes Uygun'u bulunduran Antalyaspor'da bu kalecilerin hiçbirinin Süper Lig deneyimi bulunmuyor. Sezon başında transfer edilen 23 yaşındaki Diogo Sousa'nın henüz A takım seviyesinde maçı bulunmazken, yaklaşık 2 senedir de resmi maça çıkmıyor. Doğukan Özkan ve Melih Enes Uygun'un da henüz üst seviyede maça çıkamazken, Bursaspor'dan transfer edilen Ataberk Dadakdeniz'in de lisansı Ocak ayında çıkarılacak.