TEKKE İLK MAÇINDA TEK YEDİ

Hafta içinde yeni teknik direktör olarak Fatih Tekke’yi açıklayan Alanyaspor, yeni dönemin ilk maçında Kayseri’ye konuk oldu. Öncelikle İstanbulspor ile özellikle ilk etapta güzel işler yapan ancak bir türlü o beklenen patlamayı yapamayan Fatih Hoca hayırlı olsun. Çok değerli bir spor adamı ve futbolculuk dönemindeki zekası saha kenarında da kendisini gösteren bir isim. Takım ile uyum yakalar, yönetim ve taraftar ile bağlarını iyi kurarsa uzun süreli bir iş ortamı bulabileceği bir takıma geldi. Bu fırsatı değerlendirmek isteyecektir. Son 5 maçında 4 yenilgi almış dağınık bir takıma gelmesi de elbette dezavantaj.

Gelir gelmez aynı sistem ile sahaya çıkmayıp İstanbulspor ile de kullandığı 3-5-2-1 gibi bir sistemle sahaya çıktı. Bu kadar kısa sürede sistemi değiştirmek, oyuncuların performansını yükseltmek elbette imkansız. Üstelik Alanyaspor gibi inanılmaz bir üretim sıkıntısı yaşayan bir takıma dokunmak çok daha zor.

Savunmada 5’li sisteme dönem turuncu yeşilli ekip savunma kısmını yine kısmen de olsa başardı. Deplasmanda olmanın da dezavantajı ile golü yedi ve maçı kaybetti. Ben sahada isyan eden ve umut veren bir ekip göremedim.

Bir iki oyuncu kıpırdadı ama tabi ki yetmez.

Sağ tarafta Augusto ve orta alanda Richard’ın yokluğu da elbette takımı olumsuz anlamda etkiledi. Sonuçta hiç bir mantığı olmayan bir maçtan puan alamadık ve ligin dibine doğru devam eden düşüş sürdü. 

Fatih Hoca önümüzdeki hafta neler yapacak çok daha done alabilir ve tartışabiliriz. Şimdilik rakipler puan kaybetsin diye dua etmekten başka çaremiz yok. Şaka maka düşme hattında olan Pendik ile puanımız aynı yani şu an averaj ile ligdeyiz. Heyecanlı bir sezon olacak gibi.