TEK YOL 3 PUAN

Süper Lig'e kötü bir başlangıç yapan Alanyaspor, sezona adeta yeniden başlıyor. Teknik Direktör Bülent Korkmaz ile ilk maçına çıkacak Turuncu-Yeşilliler, Giresunspor karşısında sadece 3 puanı düşünüyor.

Sadık Çetin SADAK

Üst üste aldığı kötü sonuçlarla yeniden yapılanmaya giden Alanyaspor, Giresunspor'u ağırlayacak. Altay'a 4-1, Hatayspor'a da 5-0 yenildikten sonra Teknik Direktör Çağdaş Atan ile yollarını ayıran Turuncu-Yeşilliler, yeni teknik patronu Bülent Korkmaz ile ilk karşılaşmasına çıkacak. Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Zorbay Küçük yönetecek.

TEK EKSİK EFECAN KARACA

Bülent Korkmaz yönetimindeki ilk maçına çıkacak Alanyaspor'da tek eksik bulunuyor. Altay mücadelesinde direkt kırmızı kart görerek iki maç ceza alan Efecan Karaca, zorlu karşılaşmada forma giyemeyecek. Aynı maçta kırmızı kart gören Famara Diedhiou ise Bülent Korkmaz'ın şans vermesi halinde sahaya çıkabilecek. Antalya ekibinde kalp spazmı geçiren Khouma Babacar da Hatay mücadelesinin ardından bu karşılaşmada da kadroda yer alacak.

EMRE AKBABA 40 AY SONRA

Galatasaray'dan kiralık olarak kadroya dahil olan Emre Akbaba, tam 40 ay sonra taraftarı önünde Turuncu-Yeşilli formayı sırtına geçirecek. Alanya'daki son maçına 2017-2018 sezonunun son haftasında Antalyaspor'a karşı çıkan 28 yaşındaki futbolcu, daha sonra Galatasaray'ın yolunu tutmuştu.

EN SON ALANYA'YA RAKİP OLDU

Alanyaspor'un teknik direktörü olarak ilk maçını görecek Bülent Korkmaz, son karşılaşmasına Turuncu-Yeşilliler karşısında çıkmıştı. Konyaspor'un teknik patronu olarak 25 Temmuz 2020 tarihinde sahaya çıkan Korkmaz, 14 ay sonra yeniden saha kenarındaki yerini Giresunspor karşısında alacak.

REKABETTE EŞİTLİK

İki takım, tarihinde 10. kez bir birine rakip olacak. Geride kalan 9 maçta her iki takım da 3'er galibiyet alırken, 3 mücadele ise eşitlikle tamamlandı. Alanya'daki karşılaşmada da eşitlik göze çarpıyor. Alanyaspor, 1 kez kazanıp 1 kez kaybederken, 2 mücadele de berabere sonuçlandı.

EN SON 6 SENE ÖNCE KAZANDI

Süper Lig'de ilk kez rakip olacak Alanyaspor ile Giresunspor, son karşılaşmasına 2017 yılında çıktı. Son 3 karşılaşmada galibiyet alamayan Antalya ekibi, son galibiyetini de 2015 yılında TFF 1. Lig'de 2-0'lık skorla elde etti. Son 3 maçta ise 2 mücadele berabere biterken, Giresunspor 1 kez kazandı.

 

 

 

Hakem: Zorbak Küçük

Alanyaspor

Teknik Direktör: Bülent Korkmaz

Serkan Kırıntılı   

Milunovic   

Awaziem

Juanfran   

Borja   

Leroy Fer

Umut Güneş   

Daniel Candeias

Novais

Davidson   

Diedhiou

 

Giresunspor

Teknik Direktör: Hakan Keleş

Okan Kocuk   

Zeki Yavru

Behich

Douglas   

Perez   

Emre Taşdemir   

Pelupessy

Diabate Çıkan 

Flavio   

Serginho   

Umut Nayir

 

Bahçeşehir Okulları Stadyumu

TV: Bein Sports

Saat: 20.00