'TEK NEFES' İSTİKLAL

İstiklal Marşı'nın kabulünün 100'üncü yılı Antalya’da tek sesle kutlandı. İl genelinde bin 727 okulda 250 bini aşkın öğrenci ve öğretmenin yanı sıra polis ve zabıta ekipleri aynı anda İstiklal Marşı’nı seslendirdi. Öğrenci ve öğretmenlere eşlik eden Vali Yazıcı, “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi

İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921 yılında Ulusal Marş olarak kabul edilmesinin 100. yılı dolayısıyla Resmi Gazete’de yayımlanan genelge ile 2021 yılı 'İstiklal Marşı Yılı' ilan edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nce bugün il genelinde bin 727 okulda 250 bini aşkın öğrenci ve öğretmen saat 12.00'de İstiklal Marşı'nı okudu. 'Antalya tek nefes' sloganıyla il genelinde koronavirüs nedeniyle kısıtlama dışında eğitim- öğretime devam eden öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı etkinliğe, polis ve zabıta ekipleri de eşlik etti.

“HASSASİYETİMİZİ DÜNYAYA GÖSTERDİK”

Antalya Valisi Ersin Yazıcı da Meryem- Mustafa Ege Ortaokulu'nda düzenlenen törene katıldı. Vali Yazıcı ve beraberindeki protokol üyeleri ile öğrenciler saat 12.00’de İstiklal Marşı'nı okudu. Törenin ardından konuşan Vali Yazıcı, "Şu anda bütün Antalya'da saat 12.00 itibarıyla tüm okullarımızda kamu kurum ve kuruluşlarımızda hep birlikte İstiklal Marşımızı okuduk. İstiklal Marşımızın önemini ehemmiyetini tüm dünyaya duyurmak adına şehrimizin gösterdiği hassasiyeti, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün organizasyonunda hep birlikte gerçekleştirdik. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın" dedi.

7’DEN 70’E ‘HAZIR’ OLDU

Öte yandan saatler 12.00’yi gösterdiğinde Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekiplerinin araçlarında da İstiklal Marşı seslendirildi. Şehirde devriye gezen polis araçlarının hoparlöründen İstiklal Marşı çalınırken, görevli polisler de selam durarak marşı seslendirdi. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde İstiklal Marşı’nı seslendirirken, vatandaşlar eşlik etti, turistler de ilgiyle izledi. Antalya Adalet Sarayı’nda da program düzenlendi. Tüm adliye personeli ile vatandaşlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu.

KAVŞAKTA SENFONİ ORKESTRASI

Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekiplerinin araçlarında da İstiklal Marşı seslendirildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası kentin en işlek kavşağında İstiklal Marşı'nı canlı çaldı. Antalyaspor Kavşağı'ndaki Atatürk anıtı önünde toplanan orkestra, saat 12.00'de İstiklal Marşı'nı enstrümantal olarak seslendirdi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın performansına kavşakta duran bazı otomobillerde klaksonlarıyla destek verdi.

KEPEZ'DE İSTİKLAL COŞKUSU

Kepez Belediyesi, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Atatürk anıtının bulunduğu belediye binası önünde tören düzenlendi. Törene katılan belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve personel, önce saygı duruşunda bulundu daha sonra İstiklal Marşı'nı coşkuyla okudu. Başkan Hakan Tütüncü, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB)'nin düzenlediği 'Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantıları'nda bulunmasından dolayı törene katılamadı.

MECLİSTE İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mart ayı Devam Meclis Toplantısı, Belediye Hizmet Binası'nda Başkanvekili Deniz Filiz Başkanlığı'nda gerçekleşti. Meclis öncesi, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. yılı dolayısıyla tüm partililer ayağa kalkıp İstiklal Marşı okudu. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, DSP ve SP'li meclis üyeleri gündemde yer alan 22 maddeyi oyladı.

Ahmet ARĞILLI, Sadık Çetin SADAK