TEHLİKELİ ANLAYIŞ

Sakat bir yorum ve anlayış ile denilse ki: Dünyada bir sürü kafir var derseniz ve bu kafirlerin sürekli olarak Müslümanları öldürdüğünü göz önünde bulundurursanız, hadi hepimiz Kuran’a tabi olup onu yaşayıp hayatımıza uygulamaya geçireceğiz; çekelim silahları doğru onları öldürmeye gidelim. Öyle ya Allah sizi öldürenleri sizde öldürün diyor ayeti ile.

***

İşte ne kadar yanlış ve tehlikeli bir anlayış. Sonra Avrupa insan haklarından tutun tüm dünya insanlarına bu meseleleri izah edemez duruma düşüyorsunuz yetişemiyorsunuz.  İslam terör, İslam vurdu kırdı diye hezeyanların savrulmasını engelleyemiyorsunuz.

***

Bir misal daha vereyim. Allah Resulü Hz. Muhammed aleyhisselamı anlatan din ders kitaplarına bir bakın. Tarihsel boyutu ve savaşları ön planda anlatıyor. Öyle ki Hz. Muhammed aleyhisselamı bir öğrenci Uhud’la, Bedir’le, Hendek’le Mekke Fethi ile tanıyor. 40 yaşı mübarekinden 63 yaşına kadar bir 23 senelik bir Peygamberlik süresinde bütün bu savaşları toplasanız bir sene etmiyor.

***

Efendimizin 22 senesi ile anlatmak yerine ön plana “o savaşçı bir Peygamberdi” izlenimini o küçük dimağlara lanse ettirecek bir Peygamber hayatı bilinçaltlarına anlatılıyor. Baştan sonra din dersleri müfredatı değişmeli ve peygamber aleyhisselatu vesselamın manevi şahsiyeti ve getirdiği ilaikelimetullah lailaheillallah muhammedunresulullah davasını hadis ilmi ile tefsir ilmi ile anlatılmalı tüm teferruatları ile. Her neyse o günler çok uzak değil inşallah. 

***

Sonra şu da var. Din alimlerimiz çıkıyor onlarca yıllık tahsil ve eğitimleri ile izahlar tefsirler yapıyorlar. Bu aynı hasta düşüncenin sahipleri bu sefer bu alimlere karşıda apayrı bir kavga ve eleştiri içine giriyorlar toplumdan her kesime ilim seviyeleri idrak cihetleri düşünülmeden sayfalarca demeçler videolar ile yayın yapıyorlar.

***

Bir insan düşünün ki bir hocaefendi vesilesi ile hidayete etmiş namaza başlamış haramlardan kaçıyor. Sen o adamın hocasını çürütme gayretine girerek beyanlar veriyorsun. O zatın hocasını çürütünce onun vesilesi ile bir şeyler öğrenmiş ve yol kat etmiş olan insanları kaybediyorsun yahut onlarla gereksiz bir sürtüşme içine giriyorsun farkında mısın. Buna İslami litaratürde fitne diyorlar ki bu fitneyi ilk yakan kendini de yakar ebedi hayatını da yakar bunu hiç unutmayalım oyuna gelmeyelim.

***

Geçen gün de birileri çıkmış diyor, “Sandığa gidip oy kullanmak kafirliktir.” Videoları dolaşıyor piyasalarda. Samimi iyi niyetli bazı din kardeşlerimizde onlara aldanıyor sağda solda sözcülük yapıyorlar onlara. Bu kadar basitleşmemeliyiz. Toplumda tedavisi çok zor olan kanser gibi bir hastalık meydana getirirsiniz. Ve üstadın haber verdiği o zındıkların maşası olursunuz da ruhunuz duymaz.

***

Bediüzzaman Hz’leri bunlarla mücadele ederek geldiği için hapis edilmiş ve canına defalarca kast edilmiş onunla da kalmayıp, onu seven ve kitaplarını okuyarak bu bilgileri elde eden insanlarda aynı muamelelere maruz bırakılmışlardır. Risale-i Nur’u araştırmak isteyenler de biraz emek versinler İslam harflerini Osmanlıca’yı öğrensinler asıllarından okusunlar.

***

Geniş dairede de hac ve umre meselesi var. Dünyadaki bütün Müslümanlar Kabe’de toplanıyorlar her sene. Bunun diplomatik girişimleri başlatılsın. Kabe de ortak bir dünya Müslümanları karar heyeti oluşturulsun. Bunlar çok önemli. İttihad-ı İslam birliğine muhtacız gerçekleşmesi için çalışmalıyız.

SON SÖZ

En az bir misyonerin Hıristiyanlığa hizmet ettiği samimiyet ve gayretle bir Müslüman da dinine hizmet etmeli diyorum. Bir misyonerden hizmet noktasında geri kalan bir Müslüman profilini görmek istemiyorum.