TEBRİKLER İMAMOĞLU !

Yaşadığım hayat kadar daha yaşasam İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bu kadar yürekten tebrikler yazacağım asla aklıma gelmezdi ama hayat işte. Demek ki olabiliyor...

***

Gerçekten tebrikler İmamoğlu! Çünkü Beylikdüzü dönemini bilmiyorum ama İstanbul gibi aziz bir şehrin şehrül emini olarak beş yıllık süreçte doğru bir sözüne neredeyse ilk kez rastladım ondan dolayı tebrik ediyorum.

***

Ne diyor İmamoğlu; yeni dönem tanıtım toplantısında "sevgili peygamberimizin güzel bir sözü var emaneti ehline verin." Demek ki. Ekrem beyin kendisi de emanetin ehlinde olmadığını biliyor ve İstanbullulara çağrıda bulunuyor.

***

Adam haklı koskoca bir şehri yönetmek, o şehrim hizmetkarı olabilmek öyle her babayiğidin harcı değildir tabi ki. Çünkü vatandaşın derdiyle dertlenip sevinciyle beraber eğlenmek gerekir.

***

Peki mevcutta böyle bir durum oldu mu derseniz işte orası tam bir muamma. Çünkü yukarıda da ne demiştim beş yıl boyunca neredeyse ilk doğru sözü. Peki icraat ?

***

Belki birçok kişi yok diyecektir ama adam temel atmama töreni yaptı, çocuklar doğal ortamda büyüsün diye kreş temeli atıp her yerin otlarla kaplanmasını sağladı, mesela bozuk İETT Otobüslerini yaptırmayarak sağlıklı bir nesil için insanları yürümeye alıştırdı.

***

Şehir şehir, ülke ülke gezerek paye peşinde koştu yetmedi İstanbulluların verdiği o çok özel makamı beğenmeyip başka makamlar peşinde koştu.

***

Vatandaş afetle, selle, karla boğuşurken o tatilin dibine vurdu. Daha ne yapsın bu adam. Şimdi bir de çıkıp uyarıyor. "Emaneti ehline verin diye" e bu adam tebrik edilmez de ben mi edilirim kardeşim.