TEBRİKLER ERSUN YANAL!

Kadrolar açıklandığında iki takım arasındaki kalite farkı hemen göze çarptı. Antalyaspor'da eksik sayısının 8'i bulması, bunların içerisinde Sidney Sam, Adis Jahovic ve Fredy Ribeiro gibi direkt oynayan 3 futbolcunun yer alması, konuk takımın ise hemen hemen tam kadro olmasının yanında yeni transferlere de şans verebiliyor olması ciddi anlamda farkı yaratan detaylar oldu.

İleri uçta yer alan önemli futbolcuların olmaması sebebiyle, Antalyaspor'un temel hücum planı yine Amilton üzerinden oldu. Brezilyalı futbolcunun önüne atılacak toplarla rakip kalede pozisyon yaratmak isteyen Kırmızı-Beyazlılar, Galatasaray maçında olduğu gibi kontra atak şanslarını denedi.

Oyun dengede ilerlerken duran toptan gelen harika gol, Karagümrük'ü öne geçirirken, geride kalan haftaların aksine Antalyaspor'un tepkisi gecikmedi. Golden hemen sonra rakip kaleye yüklenen Kırmızı-Beyazlılar, yaklaşık 3 dakikalık VAR incelemesinin ardından kazandığı penaltı atışıyla eşitliği çabuk yakaladı.

İkinci yarı oyunu yavaşlatsalar da kötü diyebileceğimiz hiçbir futbolcu yoktu, ancak Doğukan Sinik'e ayrı bir parantez açmalıyız. Haftalardır formasından uzak olan genç futbolcu, inanılmaz bir geri dönüşe imza attı. Ersun Yanal tarafından kendisini en iyi hissettiği mevkide görevlendirilen Doğukan, Fredy'nin yokluğunu hissettirmedi ve kadro planlamasında 'ben de varım' dedi. Tabi ki Amilton'un inanılmaz eforuna apayrı yer ayırmak lazım. 90 dakikada boyunca yorulmak bilmeyen Brezilyalı, belki de kariyerinin en iyi oyunlarından birisini oynadı.

Galatasaray karşısında puan odaklı oynayan ve istediğini alan, Karagümrük karşısında ise 3 puana hem savunmada hem de hücumda iyi futbolu ekleyen Antalyaspor'da en büyük tebriği hak eden isim ise şüphesiz Ersun Yanal. 6-0 gibi hezimetten çıkan takımı çok kısa sürede moral olarak toparlayıp, hayata döndürmek büyük başarı. Tebrikler Ersun Yanal!