2024'te Portekiz'in Golden Visa’sına Geçiş

Portekiz Golden Visa’sı Nedir?

AB üyesi olmayan vatandaşlar için, bazen yatırım faaliyeti amaçlı oturma izni olarak da anılan Portekiz Golden Visa programı, yatırım bazında ikamet programıdır.

Portekiz Golden Visa Programı ile Schengen ülkelerine vizesiz girebilir ve beş yıl içerisinde Portekiz vatandaşlığı alabilirsiniz. Portekiz, mükemmel sağlık ve eğitim sistemlerine ve yüksek yaşam standardına sahip, uygun maliyetli, güvenli ve emniyetli bir ülkedir.

Portekiz girişime Ekim 2012'de başladı. Temel hedefi, 2008 mali krizinin ardından büyük ihtiyaç duyulan yabancı yatırımı ülkeye çekmekti. O tarihten bu yana program, olağanüstü başarısının ve yatırımcılara aşıladığı güvenin bir kanıtı olarak etkileyici bir şekilde 7,5 milyar Euro topladı.

Portekiz Golden Visa’nın Faydaları

Portekiz Golden Visa başvurusunda bulunarak Portekiz'de yaşamak ve çalışmakta özgürsünüz, ancak bu gerekli değildir. Portekiz'e gitmek isterseniz, ülke size avantajlı bir vergi çerçevesi sunuyor. Golden Visa ile Avrupa Schengen vize alanı içerisinde sınırsız seyahat etmenize izin verilmektedir. Beş yıl boyunca Golden Visa aldıktan sonra Portekiz vatandaşlığına veya pasaport verilmesini sağlayacak daimi ikamet iznine başvurabilirsiniz. Portekiz pasaportuyla AB'nin herhangi bir yerinde seyahat edebilir, çalışabilir ve eğitim alabilirsiniz.

Gereksinimleri Nelerdir?

Asgari İkamet Şartı

Portekiz Golden Visa programının minimum kalış süresi vardır. Golden Visa sahiplerinin her yıl ortalama en az yedi gün Portekiz'de kalmaları gerekmektedir.

Nitelikli Bir Yatırım Yapın ve Beş Yıl Boyunca Sürdürün

Asgari miktarda yatırım yaptığınızı göstermek için destekleyici belgeler sunmalısınız. Siz ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler Golden Visa kapsamında ikamet eden olarak kabul edildiğiniz sürece, birincil başvuru sahibi olarak sizin yatırımı sürdürmeniz gerekmektedir.

2024 Yılında Güncellenen Portekiz Golden Visa Programı

Portekiz hükümeti tarafından 6 Ekim 2023'te uygulamaya konulan "Mais Habitação Yasası", Golden Visa programında önemli bir değişikliğe işaret ediyordu. Portekiz'de Altın Vizeye hak kazanabilmek için gayrimenkule veya ilgili fonlara yatırım yapma olanağı bu yeni düzenlemeyle kaldırılmıştır.

Yenilenen Portekiz Golden Visa 2024 planıyla, oturma izni almak isteyen adaylar artık çok çeşitli yatırım fırsatları için daha fazla seçeneğe sahip. Program değişse bile, kabul edilebilir yatırım yolları olarak gayrimenkul ve gayrimenkule bağlı fonlardan uzaklaşılması, bu değişim yeni yatırım fırsatlarının önünü açıyor. Bu genişletilmiş kapsamın amacı, potansiyel yatırımcıları en ileri ve sürdürülebilir endüstrileri araştırmaya teşvik ederken aynı zamanda Portekiz'in yatırım ortamını çeşitlendirip geliştirmektir. Bu değişikliklerin hem yerel hem de dünya çapındaki ekonomik büyüme hedefleriyle uyumlu olması amaçlanıyor; bu da Portekiz'in parlak geleceğini desteklemek isteyenler için Golden Visa’nın alaka düzeyini ve faydalarını artırıyor.

Halihazırda Golden Visa sahibi olanlara ne olacak? Önerilen değişiklikler, yenilemeler, daimi ikamet başvuruları ve aile birleşimi gibi halihazırda mevcut olan hakları etkilememektedir.

Yatırımlar, yaratıcı çalışmaların finansmanı veya ülkenin kültürel mirasının korunması ve restorasyonu ile ilgili yeni oturma izni başvuruları hâlâ kabul ediliyor.

Son Düşünceler: Portekiz'e Bir Yolculuk

Portekiz'e göç amacıyla seyahat etmek heyecan verici bir yolculuğa çıkmak gibidir. Golden Visa sizi mükemmel konumunuza götürecek haritalardan biridir. Kendine has avantajları ve hususları ile farklı bir rota sağlar.

Bu maceranın sadece yeni bir ikamet yeri seçmek değil, yabancı bir ülkede yeni bir yaşam tarzı keşfetmekle ilgili olduğunu unutmayın. Portekiz, yeni başlangıcınız için güzel bir ortamdan çok daha fazlasıdır. Dost canlısı sakinleri kendinizi evinizde hissetmenizi sağlayacak ve büyüleyici bir çevrenin tadını çıkarırken dinamik bir kültürün içinde kaybolacaksınız. Bu nedenle olasılıklarınızı değerlendirirken evrak ve süreç dışındaki faktörleri de göz önünde bulundurun.

Portekiz Golden Visa Yatırım Fonları için detaylı bilgileri; https://getgoldenvisa.com/tr/portekiz-golden-visa-yatirim-fonu-secenegi adresinden edilebilirsiniz.