TCG Gökova Antalya'da

Türk donanmasının gözbebeği TCG Gökova 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Antalya’ya demirledi. Lider Haber TV ve Lider Gazete ekipleri TCG Gökova’yı görüntülerken vatandaşların da heyecanına ortak oldu. 

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı TCG Gökova Antalya’da Q Terminals Ortadoğu Liman İşletmeleri Müdürlüğü 8 numaralı rıhtıma demir attı. TCG Gökova’yı görmek isteyen vatandaşlar dün 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edebildi.


2002 yılında Amerika’dan Türkiye’ye getirilen G sınıfı 8 TCG Gökova Gemisi Lider Haber TV ve Lider Gazete ekiplerince görüntülenirken geminin ihtişamı vatandaşları mest etti. 


DEVASA GEMİYİ ZİYARET ETTİLER 
138 metre uzunluğunda ve 14 metre genişiliğinde olan TCG Gökova Gemisi’ni ziyaret eden Ömer Avcı, gemiyle ilgili düşüncelerini paylaşarak, “Askeriyemizin çok güzel bir gemisi. Savunma sanayimizde çok güzel bir hareket. Türk milletine hayırlı olsun dileyelim” dedi. 


“GELDİĞİMİZ İÇİN ÇOK MUTLU OLDUK”
Gemiyi oğlu ile ziyaret eden Şule Demir Kaplan, “Çok güzel, zaten her zaman böyle bir gemiyi ziyaret etmeyi istiyorduk. Filmlerde görüyorduk böyle şeyleri, bir donanma gemisi nasıldır? Hep bir merak içerisindeydik. Burada Antalya'ya gelmesiyle billboardlarda görünce hemen oğlumu da alıp buraya geldim. Çok memnun kaldık. Yani gerçekten değişik, yani devasa bir gemi.  Çok merak edilmesi gereken bir şeymiş gerçekten. Geldiğimiz için de çok mutlu olduk” diye konuştu.

Manşet (95)-2
“FİLMLERDEKİNDEN BÜYÜKMÜŞ”
Şule Kaplan’ın oğlu Mert Demir Kaplan ise bir donanma gemisi nasıl olabileceğini merak ettiği için annesiyle geldiğini belirterek “Ben de merak ettim gemi nasıl bir şey diye. İyi ki gelmişim çok şey öğrendim. Helikopterde gördüm. Ne kadar büyük olduğunu da gördüm. Filmlerde o kadar büyük değildi. Küçük görünüyordu. Burada gerçek boyutunu öğrendim. Ondan sonra şu yukarıda da bizim aynı evde uydu görevini gören bir şey varmış. O da işte burada top gibi. En çok onu merak etmiştim. Onu da öğrendim. O da gemide sinyallerin konuşmalarını sağlıyormuş” diye gördüklerini ve duygularını paylaştı.