Tayfur Bingöl için transfer şartı

Mali olarak zor bir dönemden geçen Antalyaspor, transferde de ince eleyip sık dokuyor. Kanat ve santrafor arayışlarını sürdüren Kırmızı-Beyazlılarda Beşiktaş’ın kadroda düşünmediği Tayfur Bingöl gündeme gelirken, transferin tamamlanabilmesi için futbolcunun maaşında indirime gitmesi bekleniyor.

Soner Dikmen, Kenan Piric, Moussa Djenepo ve Thalisson Kelven’i renklerine bağlayan Antalyaspor, şimdi de öncelikli olarak kanat ve santrafor bölgelerine yoğunlaştı. En az 3 transfer için çalışmalarını sürdüren Kırmızı-Beyazlılarda Tayfur Bingöl gündeme gelirken, tecrübeli oyuncunun talep ettiği ücret bütçenin üzerine çıktı.

GÖZTEPE VE KONYA         

Sağ bek, sol bek ve kanatlarda forma giyebilen Tayfur Bingöl, Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst’un yeni sezon planlamasında yer almıyor. Kırmızı-Beyazlılar, deneyimli futbolcuyla resmi olarak temasa geçerken, talep edilen ücret geri adım attırdı. Konyaspor ve Göztepe’nin de gündeminde yer alan başarılı futbolcunun ücretinde indirime gitmesi, aksi halde transferinin gerçekleşemeyeceği bildirildi.

18 MİLYON TL KAZANIYOR

Son iki sezonda önce kiralık olarak, sonrasında da bonservisiyle Beşiktaş forması giyen Tayfur Bingöl için Alanyaspor’a 1 milyon Euro bonservis bedeli ödenirken, deneyimli futbolcu da yılda yaklaşık 18 milyon TL kazandı. Talip olan kulüplerden bu rakamın üzerinde bir beklenti ortaya koyan 31 yaşındaki futbolcunun transferinin önündeki en büyük engel olarak bu gösterildi.

2 SEZONDA 46 MAÇ

Kariyerinde Gençlerbirliği, Hacettepe, Alanyaspor, Göztepe, Adana Demirspor, Bursaspor ve Beşiktaş formalarını terleten Tayfur Bingöl, son iki sezonda Siyah-Beyazlı formayla 46 maça çıktı. 3 gol kaydeden Tayfur, 4 kez de arkadaşlarını golle buluşturdu.

Beşiktaş'tan 18 milyon TL alıyor, teklif gelen kulüplere kapıyı 25'ten açıyor. Konyaspor ile birlikte en ciddi ilgilenen ekip Antalyaspor olurken anlaşmanın sağlanabilmesi için maaşında ciddi oranda indirime gitmesi gerekiyor.