Tavlı: Antalya-Alanya Otoyolu İmzaları Atıldı

Limak İnşaat ve Fernas Şirketler Grubu, hazine garantili Yatırım-İşletme-Devret (YİD) modeliyle Antalya-Alanya ve Ankara-Kırıkkale-Delice otoyol projeleri için imzalarını attı. İmza törenine katılan Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projelerin Türkiye’nin karayolu ulaşımında önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Limak İnşaat, Antalya-Alanya arasında yapılacak 122 kilometrelik otoyol projesini 76 milyar 698 milyon TL’lik teklifle kazandı. Diğer yandan, Fernas Şirketler Grubu, 120 kilometrelik Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu projesini ise 43 milyar 483 milyon TL’lik teklif vererek aldı. Bu projelerin her ikisi de hazine garantili yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştiriliyor ve toplamda yaklaşık 4 milyar dolarlık inşaat bedeline sahip.

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şerani Tavlı, bu projelerin Alanya ve çevresi için büyük önem taşıdığını belirterek, “Antalya-Alanya Otoyolu Projesi, yaz aylarında artan yol taleplerini hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde karşılayacak. Proje ile birlikte Alanya’nın ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlanacak” dedi.

Uraloğlu, projelerin yıllık 3,3 milyar lira tasarruf sağlayacağını ve karbon emisyonunu 41 bin ton azaltacağını ifade etti. Antalya-Alanya Otoyolu’nun da 6.6 milyar lira tasarruf sağlayacağı ve 47 bin ton karbon emisyonunu azaltacağı belirtildi. Projelerin yıl sonuna kadar yapımına başlanması planlanıyor.