TATLI HEYECAN

27 Mart-2 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Kütüphane Haftası” nedeniyle Antalya Başarı Okulları’nın davetlisi olarak öğrencilerle bir araya geldim.

***

Şunu çok açık bir şekilde itiraf etmeliyim ki, ne zaman bir okulun kapısından içeri girsem sol yanımı tatlı bir heyecan ve tarifsiz bir telaş kaplıyor. Açılan her sınıf kapısından çıkan öğrencilerin adımları beni yıllar öncesine götürüp okul sıralarında oturduğum o günleri hatırlatıyor.

***

Ve gelelim tatlı heyecanımla, okulun öğrencileri ile buluşma anına...

Daha yolun çok başında olan öğrencilerle buluşmanın ilk dakikaları benim için her zaman çok önemlidir. Söyleyecek olduğunuz cümlenin içinde geçen bir kelime öğrencileri ya seminerden uzaklaştırır ya da seminerin içine çeker. Kalıplaşmış cümlelerim yoktur benim...

***

O an, öğrencilerden aldığım enerjiyle giriş konuşmamı yaparım. Hepsi meraklı gözlerle ağzımdan çıkacak olan sözleri dinlerken ben de en az onlar kadar meraklıydım. Çünkü kendimden neler çıkacağını biliyordum ama onlardan neler çıkacağını bilmiyordum.

***

Gerçekten çok enteresan bir buluşma oldu. Genelde bu tarz seminer ya da söyleşilerde konuşmacı çıkar sahneye ve uzun uzun konuşur. Konuşmacının söylediklerine genelde itiraz eden ya da aksini iddia eden kimse olmaz. Ama bu seminerde öyle içten bir şey vardı ki; sorduğum soruların cevabının olumsuz bir cevap olmasını bildikleri halde açık açık zihninde olanı söyleyen öğrencilerimiz vardı.

***

Bu aslında bir uyanış! Evet evet yanlış duymadınız, eğer bir kişi tarafından itiraf edilen olumsuz bir duygu ya da düşünce varsa orada aslında bir uyanış vardır. O duygu değişime, dönüşüme açıktır.

***

Sadece yapılması gereken şey doğru soru ile olumsuz duyguya erişim sağlamak ve eriştiğin noktada doğru tedaviyi yapmak. Benim için her ilk buluşma yeni bir yaşam keşfidir. Ben, okulun öğrencilerinde derin keşif yolculuklara çıktım, elbette yolculuğuma sevgili öğrencileri de dahil ettim.

***

Öyle ya tek başına bir yolculuk çok sıkıcı ve amaçsız olurdu. Amacıma ulaştığım bir söyleşi olduğu inancıyla söyleşimin sonuna geldiğimde Ortaokul Müdürü Hüseyin Yüce ve Genel Müdür Yardımcısı Özde Aras Kütüphaneler Haftası etkinliğinde okullarında öğrencileri ile yapmış olduğum söyleşi anısına  “Teşekkür Belgesi” takdim ettiler.

***

90 dakika planlanan söyleşinin son dakikasına kadar keyifli bir söyleşi yapmanın mutluluğunu yaşayarak okuldan ayrılırken bir kez daha anladım ki, yüreğinizle gittiğiniz her yerde sarılmalar illa ki en içten oluyor.

Yeni buluşmalarda yeniden bir araya gelmek dileğiyle sevgiyle kalınız...