‘TAŞ’ GİBİ SORULARA, “CEVAP VER BÖCEK”

Uzun süreden beri basın toplantısı düzenlemediği için eleştirilen AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, dün bir otelde basın toplantısı düzenledi, ilgi büyük oldu. Toplantıda Başkan Taş’ın ortaya koyduğu performans dersini iyi çalıştığını ortaya koydu.

Büyükşehir Başkanı Muhittin Böcek’i hedef alan Taş, gündem oluşturacak sorulara imza attı. Altın Portakal Film Festivali’nden giren Taş, şehir içi trafik sorunundan çıktı. AK Parti Hükümeti’nin yaptığı yatırımlara da dikkat çeken Taş, gelen sorulara da net cevaplar verdi.

Festivalin kapanışında yaşanan skandala değinen AK Parti İl Başkanı, festivalin siyasetle gündeme gelmesini eleştirip, Tamer Karadağlıya destek verdi ve ekledi: “Festivalin sanatın dışında şanssız kötü bir olayla gündeme gelmesini ben yadırgadım. Bu Antalya'mız için maalesef utanç tablosudur."

Ancak Taş, asıl eleştirisini bundan sonra yaptı. Böcek’e seslenen Taş, “Altın Portakal için ne kadar, kendi reklamına ne kadar harcadın? Yüreğin yetiyorsa bu sorulara cevap ver. Açıkla yoksa ben açıklarım” diyerek önümüzdeki günlerde yaşanacak yeni bir tartışmanın fitilini de ateşlemiş oldu.

Hatta dedi ki, “Festival, Böcek'in arka bahçesi değildir. Böcek, reklam yapmak istiyorsa Altın Portakal ile değil yaptığı hizmetlerle yapsın. Altın Portakal yerine sayın Böcek'in binlerce afişini gördük. Kendi tanıtımını yapmak istiyorsa köprülü kavşakların üzerine kendi resimlerini assın, trafiği rahatlatsın" ifadelerini kullandı.

Bu taşın altından bakalım Başkan Böcek nasıl kalkacak. Çünkü çok ağır taşlar ağır sorular geldi toplantıda. Bakalım Muhittin Başkan nasıl bir cevap verecek, bekleyip göreceğiz.

AK Parti İl Başkanı dün benim yazımda da değim trafik konusuna dikkat çekti. Başkan İbrahim Ethem Taş, Antalya'nın önemli bir trafik sorununun olduğunu vurguladı. Devamında ise CHP zihniyetinin 2.5 yılda Antalya'yı 2002 öncesine çevirdiğini, acilen üst, alt geçit ve yeni trafik düzenlemelerine ihtiyaç olduğunu belirtti Başkan Taş.

Tramvayın 3’ncü etabının hala bitirilmemesine değinen Taş, “Parası hazır kasalarında. Trafiği mahvettiniz, bari şu tramvayı toplu taşımayı çözün de insanlar nefes alsın. Bakın ben sorunu söylerken çözümü de söylüyorum” diyerek topu Böcek’in kucağına attı.

Sorular soruları takip etti basın toplantısında. İş döndü dolaştı Böcek’in 77 projesine geldi. Taş, yeni yatırım göremediklerini vurgularken 77 projenin kaç tanesini tamamlandığını da sordu.

Bakalım bu sorular cevap bulacak mı?

Toplantıda sadece sorular değil yapılan çalışmalara da yer verdi Taş. Örneğin Şehir Hastanesi’nin 2023 yılında açılacağını, 4 bin 622 kişilik öğrenci yurdunun devreye gireceğini.

Manavgat’ta yangından etkilenen vatandaşlar için yapılan çalışmaları anlattı AK Parti Antalya İl Başkanı, bin 410 tane evin TOKİ, AFAD tarafından yapılacağını ihalelerin tamamlandığını duyurdu. Her soruyu eveleyip gevelemeden cevaplayan Başkan Taş, parti olarak Antalya'da en yakın rakipleri CHP'nin 5 puan önünde olduklarını sözlerine ekledi.

EXPO 2016 PLATO OLACAK

Bir dönem rahmetli meslektaşım Abdullah Yalçın vardı. Hep bir haber konusu oldu mu “Ben yazdım” derdi ve bu nedenle de lakabı “Ben yazdım Abdullah” olarak kalmıştı. Bende ona döndüm.

Bundan 15 gün kadar önce Lider TV’deki TURUNCU KOLTUK programında konuk ettiğim Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a EXPO 2016’nın ne olacağını sormuştum.

Sayın Ersoy’da, buranın film platosu olması için ünlü yapımcıların gelip görüştüklerini söylemişti. Bu açıklamayı bende köşemde yazmıştım. Tıpkı rahmetli Abdullah gibi!

Dün AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da bu alanla ilgili açıklamalar yaptı. Taş, alanın film stüdyosu veya platosuyla olması için çok büyük bir yatırımcının geldiğini belirtti.

Antalya'nın tanıtımı ve reklamının yapılabileceği bir proje konusunda ciddi bir çalışma oyduğunu ve heyetin 4 kez EXPO'yu gezip detaylı çalışma yaptığını kaydetti Taş. Hatta projelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulduğunun altını çizdi.

Projenin hayata geçirilmesi halinde yüzlerce kişi iş sahibi olacak. Hem de şehrin tanıtımına büyük katkı sağlanmış olacak. Yine ben yazmış olayım ve tarihe yine not düşeyim istedim.

PİS KOKULAR GELİYOR

Dünkü toplantıda yapılan konuşmaların satır arasında ilçe belediyeleriyle ilgili yolsuzluk ve usulsüzlükler de gündeme geldi. Ancak ajanslar ne hikmetse bu konuyu haberlerde es geçmiş.

İnanın gün geçmiyor ki CHP ve İYİ Parti yönetiminde olan belediyelerden bu yönde bir ihbar gelmesin. Kimisi belgeye dayalı kimisi ise dedikodu mahiyetinde.

Bana belgelerle gelenler üzerinde çalışıyorum. Bu konuda önümüzdeki günlerde bir ilçemizde yaşanan ve adliyeye kadar intikal eden bir olayı Gazete Lider’de ele alacağım.

Şaşırıp kalacaksınız! Alavere dalavere nasıl yapılıyormuş belgeleriyle okuyunca göreceksiniz. Bir çoğunuz yine inanmayacak bazılarınız ise “Zaten bunlar böyle” diyeceksiniz.

Ama şuna inanın ki ben 41 yıllık meslek hayatımda hiç böylesini görmemiştim. Belgeleri görünce ben bile şaşırıp kalmıştım. Şeytanın bile aklına gelmeyecek olaylar var.

Bugünlük bu konuda bu kadar izahat yeter. Biraz merak edin bakalım. Öyle yazıp sonra silmece falan olmayacak bende haberiniz ola. Öyle tehditler falan da vız gelir tırıs gider.