TAŞ ATANLARIN SUÇU YOK MU?

Bazı seküler arkadaşlarım dünkü yazımdan sonra soruyorlar: “Peki taş atanların hiç mi suçu yok” ben de onlara diyorum ki, “Olmaz mı arkadaş, onun gereğini kolluk kuvveti yapacak ama siz benim dediğimi anlamamışsınız.” Evet, ben taş atanı korumuyorum. Onu taş atmaya zorlayan siyasetçiyi eleştiriyorum ve diyorum ki, “İmamoğlu Erzurumluyu çok iyi tanıyor, onların neye nasıl tepki vereceğini çok iyi biliyor. Onun için “provokasyonu tetikliyor.”

***

Zaten dün İmamoğlu sosyal medyada yayılan bir videosunda kendi partili arkadaşlarına Erzurum’a defalarca geldiğini Trabzon ile Erzurum’un kapı komşu olduğunu, Erzurum’dan kız alıp verdiklerin söylüyor ve benim dediklerim doğrular nitelikte Erzurumluyu çok yakın tanıdığını ayan beyan belli ediyor.

***

Aslında kendi yayınladıkları videolar bile olayı nasıl ajite ettiklerinin en iyi göstergesi. Sorarım size bir saldırıya maruz kalsanız ne yaparsınız? Evet aklın yolu bir hemen emniyetli bir yere gidersiniz. Ama İmamoğlu ve arkadaşları ne yapıyorlar. Alanı terk edip polisin olayları bastırmasını güvenli bir noktada beklemek yerine otobüsün içinden halkı galeyana getirmeye devam ediyorlar. Emniyet diye bağırıp polisi rencide etmeye çalışıyorlar.

***

Bu tamamen hazırlanmış bir oyun. İyi çalışılmış.  Sonrası malum. Hemen havaalanında karşılana mağduriyet edebiyatı. Falan filan. Dün de söyledim bu tamamen AK Parti’nin İstanbul mitingini gölgeleme çabaları ama unutulmamalı ki, güneş balçıkla sıvanmaz.

SON 3 GÜN

Seçimlere 3 gün kaldı. Pazar günü saat 08.00 itibarıyla oy kullanmaya başlayacağız. Oy verme işlemi saat 17.00’a kadar devam edecek. Bu arada yurtdışı temsilciliklerde oy verme işlemi dün itibarıyla bitti, gümrüklerde ise devam ediyor.

***

Yurt dışında kullanılan oylar geniş güvenlik önlemleri eşliğinde diplomatik kurye olarak yurda gelmeye başladı. Vallahi oy torbalarının fotoğraflarını görünce iğrendim. Onlardaki konfor kimsede yok. Yolcu koltuklarına kurulmuş geliyorlar. Diplomatik haklara haizler kendilerine mutlaka bir diplomat eşlik ediyor.

***

Bizim yurtdışı oyların yolculuğu Ankara’da ATO Congresium Fuar Merkezi’nde bitecek. Oylar Türkiye’de 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00’de oy verme işleminin tamamlanmasına kadar burada güvenli bir alanda saklanacak ve Türkiye genelinde oy verme işlemi bitince diğer tüm sandıklarda olduğu gibi resmi görevliler ve parti temsilcilerinin denetiminde açılacak…

***

Son 3 günde tabi sokaklara dikkat etmek gerekli oy verme işlemi sonrasında seçim sonuçlarını büyük bir olgunlukla kabul etmek gerekir. Sandık milli iradenin tecelli edileceği yerdir. Biz de 14 Mayıs’ta sandığa gidip hem bizi 5 sene yönetecek olan Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz, hem de demokrasiyi temsil edecek milletvekillerini…