Tartışılan 'iskele' ihalesi iptal edildi

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin son günlerde çok tartışılan Demre-Üçağız (Kekova) İskele ihalesinin iptal edildiğini duyurdu.

 Antalya’nın turizm merkezlerinden Kekova bölgesinde köylülerin kullandığı Üçağız köyü iskelesi ve çevresi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından pazarlık usulüyle 10 yıllığına kira ihalesine çıkarılmıştı. Kekova – Üçağız, 12.900 metrekare kara ve deniz tabanlı iskele, otopark ve kara tesisleri işletmesinin 10 yıllığına kiralanmasına bölge halkının büyük tepki gösterdi. 

İskele İhalesine gelen tepkiler üzerine AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin ile AK Parti Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik, Mustafa Köse, Tuğba Vural Çokal, Atay Uslu, İbrahim Ethem Taş’tan oluşan heyet, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşerek Demrelilerin talebi doğrultusunda ihalenin iptal edilmesini sağladılar. 


TALEPLERİ İLETTİK

Demre-Üçağız (Kekova) İskele ihalesinin sürecini anlatan Çetin konuyla ilgili Lider Gazete’ye yaptığı açıklama da, “Seçim öncesi ihale yapıldı ve edildi. Daha sonra seçim sonrası yeniden gündeme gelerek bir firmaya 27 milyon lira bedele açık artırma usulü ile verildi. Firma aldıktan sonra oranın mevcut iskelenin haritası belli olduğunu da vatandaşın kullandığı ortak alan yerler dar bir alan orayı kullanan hemşerilerimiz için sıkıntı olacağını gördük ve bize de aktardılar. Dolayısıyla bu durumu biz bakanlığımız ilettik” dedi. 

İHALE İPTAL EDİLDİ

Bakanlığın ve Hükümetin hiçbir zaman vatandaşın zararına olacak bir işte olmayacağını belirten Çetin, “Bakanlığımızda vatandaşın sıkıntısı olan bir işte ne hükümetimiz ne bakanlarımız yer olmadığı gibi bugünde bu sıkıntıyı gördükleri için ihalenin iptal edilmesi noktasında bizim talebimize destek verdiler. İhaleyi de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiler. Artık orayı kullananlar vatandaşların içinde olduğu bir süreci yaşayacağız” diye konuştu. 

 AYRIM GÖZETMEKSİZİN HİZMETE DEVAM

Çetin, açıklamasının sonunda şunları kaydetti: “Biz dün olduğu gibi bugünde vatandaşımızın derdine çözüm üretmeye her zaman onların yanında olmaya parti ve belediye bakmaksızın, burası sende burası bende demek sizin hizmet etmeye devam edeceğiz.”