Tarihi yapısıyla büyüleyen müze

Koleksiyonunda 5 binden fazla materyal bulunduran Akseki Etnografya Müzesi, ziyaretçilerini bekliyor.

Tarihi, kültürel ve doğal yapısıyla turizmin önemli merkezlerinden biri olan ve Antalya’nı merkezine 155 kilometre uzaklıkta olan Akseki ilçesi tarihi dokusuyla ön plana çıkmaya devam ediyor. Batı Toroslar’ın zirvesinde 1288 yılında kurulduğu bilinen ve yerleşik yaşam izinleri Roma İmparatorluğu dönemine kadar uzanan Akseki’nin tarihi ve kültürel yapısı büyülüyor. Akseki bölgesine ait kültürel, arkeolojik ve yerel değerlerin korunması amacıyla oluşturulan Akseki Etnografya Müzesi, ilçenin geleneksel mimari anlayışını yansıtan ‘Düğmeli Evler’in en seçkin örneklerinden biri olma özelliğine sahip olup, Elagöz Konağı olarak bilinen bu müze yerli ve yabancı turistler tarafından büyük bir ilgiyle ziyaretçi akınına uğruyor.


5 BİN MATERYAL SERGİLENİYOR

Türkiye’nin en büyük etnografya müzelerinden biri olan Akseki Etnografya Müzesi’nin koleksiyonunda 5 binden fazla materyal sergileniyor. Akseki Belediyesi tarafından 2011-2013 yılları arasına restore edilen ve 2016’da Akseki Belediyesi Akseki Etnografya Müzesi’ne dönüştürülen yapıdaki eserlerin büyük bölümü, Akseki halkının bağışlarıyla bir araya getirildi.


ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

İçerisinden Tarihi İpek Yolu’nun geçtiği, Düğmeli Evler’in ortasında yer alan müze, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Müze Özendirme yarışmasında 2017 yılında ödüle layık görüldü. Bölge tarihinden önemli eserleri yer aldığı Akseki Etnografya Müzesi’nin Müdürü Mehmet Soylu, müzeye ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Soylu, “Akseki’mizin tarihini ifade eden farklı odalardan oluşan müzemizde binlerce materyal bulunurken haftanın belirli günlerinde tur şirketlerini ağırlıyoruz. Müzemizi ziyarete gelen vatandaşlarımız ve tur şirketleri çok mutlu, memnun şekilde geri dönüyorlar” dedi.