TARİHİ MEKANLARA ZİYARETÇİ AKINI
Normalleşme süreciyle Demre ve Kaş ilçelerindeki ören yerleri ve müzelere gelen ziyaretçi sayısı ve sağlanan gelir artmaya başladı.

Normalleşme süreciyle Demre ve Kaş ilçelerindeki ören yerleri ve müzelere gelen ziyaretçi sayısı ve sağlanan gelir artmaya başladı.
Kaş'ta bulunan Likya Birliği'nin başkenti olan Patara Antik Kenti'ni bu yılın haziran ayında 41 bin 525 kişi ziyaret etti, karşılığında 1 milyon 15 bin 240 lira gelir sağlandı. Bu yılın ilk 6 ayında Patara Antik Kenti'ni 65 bin 289 kişi ziyaret etti ve 1 milyon 498 bin 448 lira gelir sağlandı. Yine Kaş'ta bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Xanthos Antik Kenti'ni, haziranda 4 bin 96 kişi ziyaret etti. Karşılığında 27 bin 335 lira gelir sağlandı.
Demre'de bulunan Ortodoks dünyasının kutsal saydığı ören yerlerinden biri olan Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'ni haziran ayında 20 bin 383 kişi ziyaret etti. Karşılığında 839 bin 118 lira gelir sağlandı. Müzeyi yılın ilk 6 ayında 47 bin 792 kişi ziyaret etti, karşılığında 1 milyon 829 bin 612 lira gelir sağlandı. Demre'de bulunan Likya Birliği'nin 6 önemli kentinden biri olan Myra Antik Kenti'ni haziranda 16 bin 68 kişi ziyaret ederken, karşılığında 492 bin 965 lira gelir sağlandı. Bu yılın ilk 6 ayında Myra 39 bin 166 ziyaretçiyi ağırlarken, karşılığında 1 milyon 228 bin 564 lira gelir elde edildi. Yine Demre'de bulunan karada olup da kara yolu ulaşımı bulunmayan Simena Antik Kenti'ni haziran ayında 5 bin 370 kişi ziyaret etti. Karşılığında 45 bin 360 lira gelir sağlandı. Bu yılın ilk 6 ayında Simena Antik Kenti'ni 8 bin 29 kişi ziyaret ederken, karşılığında 163 bin 976 lira gelir sağlandı. Demre'de bulunan Likya Uygarlıkları Müzesi'ni haziranda 1553 kişi ziyaret etti, karşılığında 3 bin 262 lira 50 kuruş gelir sağlandı. Likya Uygarlıkları Müzesi'ni bu yılın ilk 6 ayında 3 bin 779 kişi ziyaret etti ve karşılığında 10 bin 950 lira gelir sağlandı.
1 Temmuz itibarıyla kısıtlamaların kalkması, Rus ve Alman turistlerin gelmesiyle Kaş ve Demre'de bulunan ören yerlerinin ziyaretçi ve gelir seviyesinin daha da artması bekleniyor. Bölgedeki ören yerlerine gelen ziyaretçi sayısının artması bölge esnafının da moralini düzeltmeye başladı.
DHA
Giderek kutuplaşan bir ortamda diplomasinin rolünü ve temel ilkelerini yeniden tanımlama yolunda diyaloğa ilham vermeyi amaçlayan Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kentin turizminin hareketlenmesine de katkı sağlıyor.
Antalya'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle Tahtalı Dağı'nın zirvesinde kar yağışı etkili oldu.
Her yıl milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da, yerli ve yabancı misafirlerin tertemiz tesislerde konaklaması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.
Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının iç turizm pazarını olumlu yönde etkileyeceğini söyleyen Turizmci Recep Yavuz, yerli turistin tercihinin Akdeniz ve Ege olacağını belirterek, “Özellikle Side, Alanya bölgesinden başlayıp daha sonra işte Belek, Kundu bütçeye göre Kemer bölgelerinde yoğunluk olacaktır. Bir de yerli turistin Ege'ye yönelebileceğini düşünüyorum” dedi.
Nevruz, Paskalya, Ramazan Bayramı ve ara tatilin arka arkaya denk gelmesi Antalya'da hem sezon açılışını öne çekti hem de otellerin doluluk oranlarını yükseltti.
Geçtiğimiz günlerde Antalya’da bir otelde erkek sayısı fazla olduğu gerekçesi ile 2 erkek müşterinin rezervasyonunun iptal edilmesi hakkında konuşan Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili İbrahim Güllü, “Maalesef çok kötü bir uygulama. Gerçekten ayrımcılık söz konusu” dedi.
Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, 2025 turizm sezonu için umut verici bir tablo çizdi. Karaer, Avrupa’dan gelen rezervasyon rakamlarının bu iyimserliği desteklediğini vurguladı.
Ramazan Bayramı ile birlikte yaz turizm sezonunun başlayacağını söyleyen AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, “Bu sene eğer savaş biterse gelen Rus turist rakamı 4 milyonun üzerine çıkacak. Sadece en olumsuz söyleyeceğimiz şey Benelüks ülkelerin dediğimiz Belçika ve Hollanda geçen seneye göre biraz durgun gidiyor” dedi.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmde bu yılın Avrupa pazarı için çok hareketli geçeceğini belirterek, “Alman ve İngiliz pazarı bu yılı artıda tamamlayacak.” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kruvaziyer turizminde şubat ayında yolcu hareketliliğinin geçen yıla göre yüzde 509,3 artışla 29 bin 826 olduğunu bildirdi. Bakan Uraloğlu, kruvaziyer turizminde yıla yolcu rekoruyla başlanan Türkiye'de, iki ay üst üste ay rekoru kırıldığını ifade etti.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz