Tarihi Kaleiçi buram buram ‘çöp’ kokuyor

Turizmin başkenti Antalya denince akla ilk gelen yer olarak bilinen tarihi Kaleiçi’nde buram buram çöp kokuları yükseliyor. Antalya Valisi Hulusi Şahin'in günlerdir adeta üzerine titrediği Kaleiçi’ndeki görüntüler, Antalyalılar ve yabancı turistler tarafından tepkiyle karşılandı.

Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Antalya’nın cazibe noktası olan Kaleiçi ile halk adıyla Kapalıyol olarak bilinin Kazım Özalp Caddesi’nin birleştiği noktada çekilen görüntülerde Muratpaşa Belediyesi’ne ait olan yeraltı çöp konteynerlerinin etrafında çöplerin biriktiği görüntülendi. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan ve Attalos Heykeli’nin etrafındaki yeraltı çöp konteynerlerindeki çöplerin toplanmaması tepkiyle karşılanırken etrafa yayılan pis koku ve görüntü kirliliği ise görenleri isyan ettirdi. 


BELEDİYEYE GÖREVE DAVETİ
Kentin göbeğindeki bu çöp manzarasından dolayı Muratpaşa Belediyesi’ne tepki gösteren vatandaşlar çöplerin toplanması için belediye ekiplerini göreve davet etti. Bölgede faaliyet gösteren restoranların da çöplerini buralara gelişi güzel atmalarından dolayı rahatsızlıklarını dile getiren vatandaşlar, bu çirkin görüntünün turizmin göz bebeği Antalya’ya yakışmadığını belirttiler.  


AYNI MANZARALAR
Öte yandan aynı görüntüler Elmalı Mahallesi 7’nci Sokak’ta da kaydedildi. Antalya Valiliği Hükumet Konağı’nın yakınında bulunan insan ve araç trafiğinin yoğun olduğu cadde üzerindeki yeraltı çöp konteynerlerinin etrafında biriken çöpler bölge halkı tarafından tepki topladı. Bir başka görüntüde ise 100. Yıl Bulvarı üzerinde bulunan Gazi Anadolu Lisesi’nin önündeki yeraltı çöp konteynerlerinin de etrafında çöplerin yığılı olduğu görüldü.