'TARİHİ ELMALI GÜREŞLERİ'NDE DAVETİYE KRİZİ

Kırkpınar'dan daha eski olduğu belirtilen ve "Türk'ün ilk er meydanı" olarak adlandırılan Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri, dün itibarıyla başlarken, İYİ Partili Başkan Halil Öztürk’ün davetiyeleri sadece kendi adına bastırması olay oldu. Yaşanan gelişmeye Muhittin Böcek’in tepki gösterdiği ileri sürüldü.

Elmalı’da bu yıl 3-5 Eylül'de yapılacak 669’uncu Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi kriz bitmek bilmiyor. ‘Noter Onaylı Aşk Skandalı’nın kahramanı Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün yaşadığı skandal nedeniyle, hükümet kanadına davetiyeleri kendisinin götürememesinin yankıları sürerken bu kez davetiye krizi yaşandı.

SKANDALLARIN BAŞKANI

Kadim Şehir Elmalı’da güreşler öncesi belediyenin sosyal tesisleri yerine muhtarlarla içkili bir gazinoda toplantı yapan İYİ Partili Başkan Öztürk’ün davetiyeleri sadece kendi adına bastırması olay oldu. Yaşanan gelişmeye CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tepki gösterdiği ileri sürüldü.

BÖCEK’TEN ÖZTÜRK’E TEPKİ

Öztürk’ün, güreşleri Büyükşehir’in katkıları ile düzenlemesine rağmen davetiyelerde sadece kendine adına yer vermesine Başkan Böcek’in sinirlendiği iddia edildi. Böcek’in, “Böyle bir şey olamaz. Sen tek başına düzenlemiyorsun. Çabuk yeni bir davetiye bastırıp öyle dağıtımını yap” şeklinde tepki gösterdiği gelen bilgiler arasında yer aldı.

İKİNCİ KEZ DAVETİYE BASILDI

Türk’ün İlk Er Meydanı 669’uncu Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi yaşanan davetiye krizinde ikinci kez davetiye bastırıldı. İkinci baskı davetiyelerde, Büyükşehir Başkanı Muhittin Böcek, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ile Güreş Ağası Muammer Ak’ın adı yer aldı. Ancak sadece Halil Öztürk’ün yer aldığı davetiyelerden yüzlercesinin işadamları ve protokole dağıtılması alay konusu oldu.