Tarihi düelloya Türkiye molası

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından ABD Başkanı Joe Biden ve eski başkan Donald Trump'ın kozlarını paylaştığı canlı yayına Türkiye reklamı verildi.

Dünya ABD Başkanı Joe Biden ve eski başkan Donald Trump arasındaki canlı yayına kilitlendi. İki başkan adayı kasım ayında yapılacak seçim öncesi televizyondaki ilk tartışmalarını gerçekleştirdi. CNN’de yayımlanan ve milyonlarca kişinin izlediği programa Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki TGA tarafından reklam verildi.


Tarihte ilk kez bir başkanlık tartışmasında reklâm arası verilirken, ilk arada Türkiye’nin tanıtım reklamı yayımlandı. İstanbul’un tanıtıldığı reklamda ‘İstanbul is the new cool’ sloganı kullanıldı. Reklam filminde Kadıköy, Üsküdar, Beyoğlu, Fatih, Levent, Şişli, Beşiktaş, Sarıyer, İstanbul Boğazı, Metro hatları, Şehir hatları, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Çamlıca Camisi, Çamlıca Kulesi), müze ve ören yerleri (Dolmabahçe Sarayı, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Topkapı Sarayı, Aya İrini Kilisesi, Küçüksu Kasrı, Mecidiye Kasrı) gibi 30 ayrı mekan kullanıldı.


REKLAM FİLMİNE YORUM YAĞDI

Amerikalı vatandaşlar Türkiye reklamına ilişkin sosyal medyada pek çok gönderi paylaşarak olayı gündeme taşıdı. Yapılan paylaşımlardan bazıları ise şöyle:

* Türkiye'nin programın yarısında böyle bir turizm reklamı vermesi büyük bir pazarlama başarısı. Sanki "Gördükleriniz hoşunuza gitmedi mi? O zaman Türkiye'ye gelin" diyorlar.

* Gerçekten inanılmaz bir reklam yerleştirme, karar verildi, Türkiye'ye taşınıyorum.

* Reklam arasındaki "İstanbul" reklamını gören oldu mu? Herkes "hangi ülkeye gitsek" diye düşündüğümüzü biliyor. Tebrikler, Türkiye.