TARİHİ CAMİLER RESTORE EDİLECEK

Antalya'da Osmanlı dönemine ait köy tipi özel kökboyası tekniğiyle yapılan ve 6'sı ibadete kapalı toplam 9 cami, Antalya Valiliği'nce restore edilecek.

Antalya Valiliği Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanlığı'nca (YİKOB), Antalya'da 6'sı uzun yıllardır kullanılamayan Osmanlı dönemine ait köy tipi geleneksel mimari özellikleri taşıyan toplam 9 camiinin restorasyon işlemleri başlatıldı. Vali Ersin Yazıcı'nın talimatıyla başlatılan camilerin yeniden ibadete açılması için başlatılan restorasyon çalışmalarında, YİKOB Taşınmaz Kültür Varlıkları Birimi'nce oluşturulan teknik ekipler tarafından mevcut teknikler kullanılarak, konservasyonları yapılıyor.

Restorasyon kapsamında uzun yıllardır ibadete kapalı ve atıl durumdaki Kaş ilçesindeki Lamibey Camii, Akseki ilçesindeki Değirmenlik, Büyükalan camileri, Korkuteli ilçesindeki Kozağacı Camii, Serik Macar Camii ve Alanya ilçesindeki Güleşen Camii restore edilecek. Ayrıca ibadete açık olan Kaş Süleyman Çavuş Camii, Finike Turunçova Büyük Cami ve Akseki Belenalanı Camii de restore kapsamına alındı.

DHA