TARİHİ CAMİDE KLİMA SORUNU
Hirami Ahmed Paşa Camii'nin dış duvarında dikkat çeken klima, vatandaşların tepkisini çekti. Havadan görüntülenen tarihi yapıda, klima borularının yapı dış cephesinden sarktığı ve bahçesine tavuk kümesi yapıldığı görüldü.
Hirami Ahmed Paşa Camii'nin dış duvarında dikkat çeken klima, vatandaşların tepkisini çekti. Havadan görüntülenen tarihi yapıda, klima borularının yapı dış cephesinden sarktığı ve bahçesine tavuk kümesi yapıldığı görüldü.
İstanbul Fatih'te bulunan Hirami Ahmed Paşa Camii'nin dış duvarındaki klima ve sarkan boruları vatandaşların dikkatini çekiyor. Tarihi yapıya yakışmayan görüntüler oluşturan caminin bahçesinde bir de tavuk kümesi bulunuyor. Caminin bu halini gören vatandaşlar tepki göstererek, caminin bir an önce tarihine uygun restore edilmesini istiyor. Havadan görüntülenen tarihi camide klimanın aparatlarının duvarlara monte edildiği ve boruların duvarın delinerek içeriye alındığı görüldü. Ayrıca doğalgaz borularının da benzer şekilde tarihi yapının duvarlarına monte edildiği görülüyor.
“Tarihi yapılara önem vermiyoruz“
Fatih'te yaşadığını ve çoğu tarihi caminin bu şekilde olduğunu söyleyen Muhammed Kaya, “Fatih'in birçok tarihi mekanı var. Bir tek sorun burada değil, Balat'a doğru inerseniz tarihi çeşmeler görürsünüz. Üzeri yazı yazılmış yapılar var. İnsanlar bilinçsiz, bu durumdan rahatsız olan insanlar var, bir o kadar da rahatsız olmayan insanlar var. Bu durum böyle olunca maalesef böyle şeyler ortaya çıkıyor. Tarihi yapılara önem vermiyoruz. Bunun nedeni eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Çünkü geçmişten beri böyleyiz. Avrupa'ya gittiğinizde nasıl tarihlerine sahip çıktıklarını görüyorsunuz. Böyle olan ülkeler fazla turist çekiyor. Camide sıcak serinlemesi için, kışın da ısınması için olabilir. Fakat camiyle ilgilenen kişilerin bu işin yolunu bulması gerekirdi. Bu cami ufak bir sorun, Fatih çevresinde çok daha kötü. Bunun çözümü buradaki insanları bilinçlendirmek gerekir” ifadelerini kullandı.
“Horozların ötmesi komşuların hoşuna gidiyor “
Tarihi Hirami Ahmet Paşa Camii bahçesine yapılan tavuk kümesinin sahibi İsmail Çakır ise, “Kümes bir senedir burada var. Horozların ötmesi komşuların hoşuna gidiyor. İsterseniz bu tavukları, horozların hepsini keserim. Tarihi yapıya zarar verme niyetim yoktu” dedi.
İHA
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 14. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde Türkiye’nin turizm sektöründeki başarılarına ve geleceğe yönelik stratejilerine değindi. Antalya’da gerçekleşen kongrede, dijitalleşme ve yapay zekanın turizmdeki rolüne vurgu yapan Bakan Ersoy, bu teknolojilerin sektöre entegrasyonu için çeşitli projeler geliştirdiklerini söyledi.
14. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nin tanıtım toplantısında konuşan AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmin Türkiye’nin ‘bacasız sanayisi’ olarak ekonomide önemli bir yer tuttuğunu belirterek, 20-21 Kasım’da düzenlenecek kongreye 2 binin üzerinde katılım olacağını açıkladı.
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, kente 10 aylık dönemde geçen yıla göre 1 milyon 200 bin daha fazla turist geldiğini belirterek, ''Antalya için belirlediğimiz 17 milyon turist hedefine adım adım ilerliyoruz'' dedi.
Turizmin başkenti Antalya’nın Kadriye Plajı’nda gün doğumu, fotoğraf karelerine yansıdı. O anlara şahit olanları eşsiz manzara mest etti.
Antalya’ya bu yıl 10 ayda gelen turist sayısı, 16 milyon 131 bin 847'e ulaştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Rekorlarla dolu bir yılı geride bırakırken ülkemiz turizminin göz bebeği Antalya’mız yükselişini sürdürüyor” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gelecek yıl turizmde pazar çeşitliliğini artırmaya devam edeceklerini belirterek, “Bizim için önemli olan sadece yolcu sayısını artırmak değil farklı ülkelerden, farklı ürünlere yolcu getirmek” dedi.
Geçen yıl yabancı turist sayısında rekor kıran Antalya’da 2025 için yurt içi ve yurt dışından gelen rezervasyonlarda hareketlilik başladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yıl sonu ziyaretçi hedefi 61 milyon olarak revize edeceğiz” dedi.
Akdeniz ve Ege'ye gelen turistlerin yeni rotasının Denizli Pamukkale'de başlayan balon turları olduğunu söyleyen Antalyalı turizmci Recep Yavuz, günübirlik turlarla turistlerin bu deneyimi tercih etmeye başladığını söyledi. Pamukkale'nin bu etkisinin çevre illere de yayıldığını söyleyen Yavuz, Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde de ilk uçuş denemelerinin başladığını belirtti.
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, Antalya’ya gelen yabancı turist sayısının 15 milyona ulaştığını duyurdu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz