TARİHİ ANLAŞMA

Son 7 ayda oldukça hareketli günler yaşayan Antalyaspor'da 2 ay önce başkanlık koltuğuna oturan Aziz Çetin, geçtiğimiz hafta sohbet toplantısında basınla ilk kez bir araya geldi. Çok fazla katılımın olmamasına rağmen laf lafı açtı pek çok değerli bilgi verdi. Transfer çalışmalarından mali duruma, çekilen kredilerden hedeflere kadar birçok konu hakkında oldukça samimi açıklamalarda bulundu. Bazı konuları da kayıt dışı anlattı ki burada kurduğu cümlelerde mali anlamda Ali Şafak Öztürk ile birlikte çok iyi bir iş birliği yapıldığını ve Kırmızı-Beyazlıların bugün transfer yapabiliyor olmasında ve harcama limitinin yükselmesinde Öztürk ailesinin etkisinin çok büyük olduğuna dikkat çekti.

Ortaya koyulan iş birliğinde en dikkat çeken nokta ise Bodrumspor'a satılan 10 futbolcu oldu. Kırmızı-Beyazlılar bugüne kadar pek çok önemli futbolcu satışına imza attı. Fazlı Ulusal'dan Ismail Aissati'ye kadar çok sık olmasa önemli satış anlaşmaları yapıldı. Ancak böylesini ilk kez gördük. Aziz Çetin başkanlığındaki Antalyaspor, 10 futbolcunun bonservisinin yarısını 3 milyon Euro karşılığında Bodrumspor'a sattı. Hem de doğru dürüst Süper Lig kariyeri bulunmayan bu 10 futbolcunun tamamı, istenildiği anda Antalyaspor'a geri dönebilecek. Türk Lirası'na çevirdiğimizde bu 10 futbolcunun bonservislerinin bedelinin yaklaşık 65 milyona denk geldiğini ve Antalyaspor'un da son 10 yılda 1 milyon Euro'nun üzerinde transfer anlaşması yaptığı kulüp sayısının sadece 5 olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda anlaşmanın ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Üstüne Bodrumspor'dan Ersun Yanal'ın talebiyle genç kaleci Melih Enes Uygun'un transfer edildiğini de eklemekte fayda var.

Futbolcu satışında bu gelişmeler yaşanırken, Kırmızı-Beyazlıların kadrosuna nasıl girdiğini anlamadığımız iki futbolcu vardı. Almanya 5. liginden gelen Sven Wurm ve Alessandro Tomasello...

Nereden geldiler, nasıl bu oyuncularla sözleşme imzalandı, anlamamıştık. Hala da anlayamadık. Çünkü bu iki futbolcunun transferi de Aziz Çetin döneminin hemen öncesinde yapılmış. Muhtemelen de sözleşmeleri fesih edilecek.

Camiada en çok merak edilen konulardan birisi de kulübün tek sabit gelir kaynağı olan benzin istasyonunun ipotek gösterilmesi oldu. Aziz Çetin, kesinlikle satışının olmayacağını ifade etti. Aksine bu gelir kaynaklarının daha da artacağını ve ilerleyen günlerde projelerini anlatacaklarını vurguladı. Benzin istasyonunun ipotek edilme kararını da yine kendisinin başkanlık döneminden önce Mustafa Yılmaz ve Emin Hesapçıoğlu tarafından kararlaştırıldığının da altını çizdi.

Yeni sezon öncesi Başkan Aziz Çetin'in heyecanı dikkat çekti. Transferlerine oldukça güveniyor ve başarılı olamayacağı yönünde bir endişesi yok. Göreve isteyerek geldiği ve bunun mutluluğunu yaşadığı her halinden belliydi. Umarım aşkla yaptığı bu işten alnının akıyla çıkar.