TARİH TEKERRÜR EDİYOR

21 yıl sonra Türkiye Kupası'nda finale yükselen Antalyaspor, o dönemin bir benzerini yeniden yaşıyor. 2000 yılında da final biletini aldıktan sonra büyük düşüş yaşayan Akrep, bu sezon da Alanyaspor'u elemesinin ardından çıktığı 9 maçın 6'sını kaybetti.

Son haftalarda Süper Lig'de üst üste kötü sonuçlar alan Antalyaspor'da Türkiye Kupası'nda final biletinin alınmasının ardından yaşanan düşüş göz çarparkan, Kırmızı-Beyazlılar, 2000 yılını adeta tekrar yaşıyor. Kupanın yarı finalinde Alanyaspor'u mağlup ederek finale yükselmesinin ardından ligde büyük bir düşüşe geçen Akrep, aynı durumu 21 yıl önce de yaşamıştı.

9 MAÇTA 6 YENİLGİ

13 maçlık yenilmezlik serisini kaybettikten sonra 17 Mart'ta oynanan yarı final mücadelesinin ardından Süper Lig'de kazanmayı neredeyse unutan Antalyaspor, bu tarihin ardından çıktığı 9 maçta sadece 2 galibiyet alabildi. Aynı dönemde 1 kez sahadan beraberlikle ayrılan Kırmızı-Beyazlılar, 6 kez ise rakiplerine boyun eğdi.

25 PUAN KAYBETTİ

9 maçlık dönemde 20 puan kaybeden Antalyaspor, daha önce 2000 yılında yükseldiği Türkiye Kupası final döneminde de benzer bir süreç yaşadı. 16 Şubat 2000 tarihinde Bursaspor'u eleyerek finalde Galatasaray'ın rakibi olan Akrep, yarı final ile final arasındaki dönemde tam 11 maça çıkarak, sadece 2 kez kazanabildi. Aynı dönemde 7 maçı kaybeden Kırmızı-Beyazlılar, 2 karşılaşmada da rakipleriyle puanları paylaşarak toplamda 25 puan kaybetti.

FİNALDEN SONRA LİGDE KALDI

Alınan üst üste kötü sonuçlarla düşme hattının en üst sırasında yer alan İstanbulspor ile olan puan farkı 2'ye kadar düştü. Final maçında Galatasaray'a kaybettikten sonra toparlanan Akrep, ligde kalan 3 maçtan 7 puan toplayarak, düşme hattının 4 puan üzerinde ligde kalmayı başardı.