TARİH HEPSİNİ YAZACAK

Öyle bir döneme denk geldik ki asrın felaketlerini, asrın salgınlarını ve hatta asrın mallarını aynı dönemde görebilmek belki de başka hiçbir nesile nasip olmayacak. Önce tüm dünyayı esir alan koronavirüs sonrasında ise ülkemizde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan doğal afetler…

***

Sel baskınları, yangınlar belki de ülkemizdeki önce çıkan en belirgin afetler, musibetler diye düşünürken 6 Şubat 2023 günü saat 04.17’deki Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem adeta yaşanacak felaketler daha bitmedi der gibiydi adeta.

***

Evet gün içinde ve sonrasında devam eden sarsıntılarla birlikte bitmediğini anlamıştık ama aradan geçen 9 saat içerisinde olayın şokunu bilet atlatamadan 13.24’teki 7.6’lık sallantı bizim için tam bir yıkım olmuştu.

***

Ve işte o saatlerden sonra adeta ileride tarihin teker teker yazacağı, hatta ilerleyen dönemlerde okullarda ders olarak bile gösterilecek olan acı hikâyelerle birlikte acı üzerinde tepinen mallar da ortaya çıkıverdi.

***

Elbet onları yazacağız.

Sadece biz değil tabiî ki tarihi yazanlar en ince ayrıntısına kadar bu süreci yazacaktır ancak biz şimdiden kendilerine ışık olması ve milletimizin bu acılı günlerde can derdindeyken kimlerin ne derdinde olduğunu da yazalım ki arada kaynayıp gitmesin.

***

Öyle değil mi? Mesela neler var derseniz buyurun beraber bir göz atalım. Adeta böylesi bir afeti, böylesi bir felaketi beklercesine her an bir yerden ortaya çıkan ahlaksızlar vardı ki tarih elbette onları da yazacak.

***

Yarasa misali geceleri ortaya çıkıp hortlak görmüş gibi bizlerin korkmasına sebep olan video çekme hastalığına yakalanmışları.

***

 “Enkaz altından önce Ak Partililer çıkartılıyor” yalanı ile daha ilk dakikalardan itibaren milleti bu karışık durumda bile karıştırmayı başaranları.

***

Enkaz altından bir canlı kurtarabilir miyim düşüncesiyle çırpınan bir insanımızı mülteci olarak gösterip “Hırsızlık yapıyor” yalanı ile insanları kışkırtmayı kendine görev bilenleri.

***

Neredeyse Avrupa’nın bir çok ülkesinden büyük bir alanda yaşanan yıkımın daha ilk anlarından itibaren “Devlet yok” yalanını ortaya çıkarak bazılarının gizliden gizliye, bazılarının ise aleni bir şekilde hizmet ettiği terör örgütlerinin adeta ekmeğine yağ sürenleri.

***

Devlet her türlü zorluğa rağmen tüm kurumları ile milletle bütünleşerek sahada hem kurtarma hem yaraları sarma çalışması içerisindeysen fırsat bu fırsat diyerek adeta paralel bir yapı anlayışı ile farklı kulvarlarda cukka derdine düşenleri.

***

Devletin ve milletin kenetlendiği böylesi zor ve dar günlerde bölgeye sadece şov yapmaya gelip üç beş artistlik cümleler kuran, yaptığı açıklamalar ile “Devlet yok” yalanını ortaya koyan haysiyetsizlere adeta prim verenleri.

***

Milletin yaptığı yardımlar yerine ulaşmıyor yalanını ortaya atarak kaos, karışıklık ve kargaşa yaşanması için adeta provokatörlük yapanları. Tek yürek yara sarma derdinde olan milletimizin gönderdiği yardımları babasının evinde saklayan ilçe başkanlarını.

***

Şarlatanlık ve soytarılık yaptıkları sosyal medyalarda yaptıkları paylaşımlar ile arama kurtarma ekiplerini yanlış yerlere yönlendirerek belki de binlerce insanın ölmesine sebep olan karaktersizleri,

Say say bitmiyor ki…

Daha böylesi büyük bir enkazdan ve bu kadar büyük acıdan siyasi rant devşirme ve siyasi cellatlık yapma peşinde koşan çapsızları yazmadım bile… Elbette onları da yazacağız.

***

SON SÖZ

Şimdi yapılması gereken tek şey bu yaraları kısa sürede sarabilmek adına tek yürek, tek bilek olma zamanı. İnşallah onu da başaracağız. Ve tarih hepsini bir bir yazacak !