TARİH GERÇEKLERİ SÖYLER

1. Dünya Savaşı’nın sürdüğü ve isyanların görüldüğü 24 Nisan 1915 tarihinde Anadolu’da isyana kalkışan Ermeni çetelerinin komite merkezlerinin kapatılması ve tarihe 1915 olayları diye geçen süreç, ABD ve diğer tarih tanımaz devletlerin yalanlarıyla sabote edilmeye çalışılıyor.

Doğu’da Ruslarla, Batı’da Fransızlarla Çanakkale ve İstanbul boğazların 7 düvelle savaşırken içerde devletimize karşı eline silah alarak devletin zarar görmesi için alçak saldırılar yapan çetecileri tehcir ederek Halep ve Şam gibi bölgelere gönderen Osmanlı’nın kendi bekasını korumak için yaptığı bu hareket bugün o günün itilaf devletleri de olan ülkeler tarafından propaganda aracı olarak kullanılıyor.

Savaşın sürdüğü süreç içerisinde silahlanarak isyan çıkartan ve Rus ordusuna katılarak Osmanlı’yı zor duruma sokup adeta kaleyi içten ele geçirmeye çalışan Ermeni çetelerinin bu eylemlerinden ötürü devlet, 24 Nisan 1915 tarihinde vilayetlere gönderdiği emirler ile Ermeni çetelerinin komite merkezleri yani Taşnak ve Hınçak’ın kapatılması kararını almıştır.

O gün yapılan operasyonlarda ele geçirilen belgeler günümüzde tarihin doğrularını yansıtmaktadır.

***

Yapılan operasyonlarda yüzlerce Ermeni çete lideri ele geçirilmiş ve devletin bekasını korumak için yaptığı bu girişim günümüzde ‘sözde soykırım’ olarak lanse edilmektedir.

Ermenilerin 24 Nisan’ı anmasının nedeni de budur.

İsyana sebep olan, Ermeni halklarını kışkırtan ve hatta kendi insanına zarar veren çetecilerin yakalanması geçen zaman içerisinde adeta onlar için bir kuyruk acısı olmuş ve bugün ‘sözde soykırım’ karalamasını devam ettirmektedirler.

***

1921 Ankara Antlaşması ile Fransızlar yenilip işgal ettikleri yerlerden çekilme kararı alınca, Türk idaresindeki yaşamak istemeyen 400 bin Ermeni Güneydoğu’dan ve İç Anadolu’dan göç ederek 1922 yılının sonuna kadar Suriye’ye gitmiştir.

Bilindiği üzere Ermenilerin buraya gitmelerini sebebi de Fransızların himayesinde yaşama isteğidir.

1921'den sonra başlayan bu gönüllü Ermeni göçleri sonucu Anadolu'da Ermeni kalmamıştır.

Tüm bu rakamların Milletler Cemiyeti arşivindeki belgelerde yer aldığı bilinmektedir.

Daha sonra ise 1930’lu yıllarda büyük bir Ermeni göçü daha yaşanmıştır. Bunun sebebi de tarihte o dönemde yaşanan kıtlık ve kuraklık olarak yer almaktadır.

Doğu Anadolu’da kalan son 6 bin Ermeni de böylelikle Suriye’ye geçmiştir.

KİRLİ TARİHİ

Gel gelelim günümüzde ‘sözde soykırım’ kisvesi altında söylenen yalanlara.

Özellikle son yıllarda bu soykırım iddiaları artmış vaziyettedir.

Fransa’nın başı çektiği bu söylemlere yakın zaman itibariyle ABD’de de eklendi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarına “Ermeni soykırımı” diyerek geçmişteki itilafçı anlayışının halen devam ettiğini kanıtlamıştır.

Bu tutum önümüzdeki süreçte nelere gebe olur bilemeyiz ama bu yalanları söyleyen özellikle ABD’nin kendi tarihine bir dönüp bakmasında fayda var.

Orta Doğu’ya ‘demokrasi’ getireceğiz diyerek yıllardan beri Irak başta olmak üzere birçok Orta Doğu ülkesinde müslüman kanı akıtan ABD, bununla birlikte; Vietnam, Kore ve Japonya’da yaptıklarını günümüzde adeta kirli tarihinin üzerini örtmeye çalışmaktadır.

ŞEHİT DİPLOMATLAR

‘Sözde soykırım’ yaptı denilen Türkiye’ye asıl zararı veren Ermeni terör örgütleri olmuştur. Yalanlarınızla ancak tarihi çarpıtırsınız, aldığınız canlar işte orada yazıyor.

Ermeni terör örgütlerince şehit edilen 31 Türk diplomatını unutmadık, unutmayız…

HDP DOĞRU DUR!

ABD’nin ve iş birlikçilerinin arkasına sığınarak onların ağzından konuşan HDP,  gazi meclisimiz TBMM’de yer alamayacağını bir kez daha ispatlamıştır.

‘Ermeni soykırımı ile yüzleşin’ diyen HDP bir an önce kendi ile yüzleşmelidir.

Bölücü terör örgütü PKK’nın sözcülüğünü yapan ve yapmaya da devam eden bu siyasi parti pohpohçularının arkasından atıp tutmaya, yalanlar savurmaya devam etsin bakalım…

GÜLE GÜLE PAŞİNYAN

Onlar tarihi yok sayıp, karalama kampanyalarına devam etsinler…

Kardeş Azerbaycan’ın Karabağ’da savaşı kazanmasından sonra kendi kendinizi yediniz ve yemeye de devam edeceksiniz.

Ortalıkta atıp tutan Paşinyan, 20 Haziran’daki seçimden önce valizini alıp yola koyuldu.

Bize de yolcu Paşinyan’ın arkasından el sallamak düşer…