'TARHANA' SOFRASINDA DEDİKODU RÜZGARI

Başkan Böcek hakkında gelen son bilgiler kafaları karıştırdı. AÜ Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisi devam eden Böcek’in aylar sonra uyandığı ve ‘tarhana çorbası’ içtiği bilgisinin doğruluğu tartışma konusu olurken, öte yandan AÜ’den yapılan son açıklamada ise Başkan Böcek’in durumunun ciddiyetini ve kritikliğini koruduğu bildirildi.

Koronavirüs (kovid-19) sebebiyle 17 Ağustos tarihinden beri tedavi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek hakkında her gün kaynağı belli olmayan yeni söylentiler ortada dolanıyor. Daha önce Başkan Böcek’in tedavisi devam ederken ‘öldü’ söylentileri gibi asılsız bilgiler ortada dolaşmıştı. Bu durumun önüne geçmek amacıyla ise her gün Antalya Büyükşehir Belediyesi ve tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi(AÜ) tarafından Başkan Böcek’in sağlık durumu hakkında resmi ağızdan bilgi verilmeye başlanmıştı. Son 24 saat içerisinde ortada dolanan ve resmi olmayan bir bilgiye göre ise Başkan Muhittin Böcek’in günler sonra uyandığı ve ‘tarhana çorbası’ içtiği oldu. Bu durum sosyal medyada büyük yangı uyandırırken Başkan Böcek’in resmi olmayan bu bilgiye göre durumundaki olumlu gelişme vatandaşları sevindirdi. Öte yandan kafalarda soru işaretleri de bırakan bu gelişmenin gerçeklik payı olup olmadığı ise tartışma konusu oldu. 

AÜ DOĞRULAMADI

Antalya basını ile sosyal medyada gündem olan Başkan Böcek hakkındaki doğruluğu kesin olmayan ve resmi ağızdan da doğrulanmayan bu bilgi ile yine bir tartışma ortamı oluşmasına sebep oldu. Başkan Böcek’in günler sonra uyanması ve ‘tarhana çorbası’ içmesi bilgisinin doğruluğu halen tartışılırken, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği  tarafından bu bilginin ortaya çıktığı saatlerde yaptığı açıklamada ise ortaya atılan söylentilere dair hiçbir ibare yer almadı.  Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:  “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Muhittin Böcek’in yoğun bakımdaki takip ve tedavisi devam etmektedir. Verilen mekanik destekler aşamalı olarak azaltılmaya çalışılmaktadır. Son birkaç gün içerisinde olumlu gelişmeler olmakla birlikte durumu kritikliğini korumaktadır.”

AÜ: BÖCEK’İN DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği tarafından son yapılan açıklamada ise “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in yoğun bakımdaki takip ve tedavisi devam etmektedir. Son dönemde olumlu gelişmeler olmakla birlikte enfeksiyon bulguları devam etmekte durumu ciddiyetini ve kritikliğini korumaktadır” denildi.

YARKADAŞ: BİR MUCİZE GERÇEKLEŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) eski milletvekili Barış Yarkadaş, dün gece katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklama ile resmiyete en yakın açıklamayı yaptı. Yarkadaş, Başkan Böcek’in son durumu ile ilgili şunları söyledi: “17 Ağustos’ta hastaneye yatan, 7 Eylül’den beri uyutulan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarhana çorbası içti. Makineye ara ara bağlandı. Doktorlar Böcek’in bu durumu karşısında çok sevindiler. Bir mucize gerçekleşti.”

YARKADAŞ: BAŞKAN KÖFTE YEDİ

Öte yandan Yarkadaş yakın zamanda yaptığı bir paylaşımda ise “Bir 'mucize' gerçekleşiyor. Antalya BB Muhittin Böcek'in 7 Eylül'den beri ilk kez çorba içtiğini duyurmuştum. Başkan, çorbanın ardından akşam saatlerinde köfte yedi. Yatağında doğrulup kahvesini içti. Her şey yolunda giderse başkan bir süre sonra görevine döner.”

BAŞKAN ERCENGİZ: YÖRÜK TARHANASINI İÇTİ Mİ İŞİNE KOYULURMUŞ

Başkan Böcek’in günler sonra uyanıp ‘tarhana çorbası’ içmesi söylentilerine sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak gelişmeleri değerlendiren isimler oldu. Bu isimlerden bir tanesi Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile şu ifadeleri kullandı: “Yörük tarhanasını içti mi işine koyulurmuş. Hadi “Goca Başkan” vakit geldi sevenlerin seni bekliyor, Umudumuz artıyor sevindirici haberler alıyoruz, dualarımız ve kalbimiz seninle Muhittin Böcek”

ERDEM’DEN ACELECİ PAYLAŞIM

Bunun yanı sıra CHP eski milletvekili PM Üyesi Eren Erdem’de sosyal medya hesabından Barış Yarkadaş’ın açıklamasını alıntılayarak bir paylaşım yaptı. Bu paylaşım da ise 'Muhittin Böcek, bugün ilk kez çorba içti' ifadesi yer aldı.

BUDAK: GÜNÜN EN GÜZEL HABERİ

Bir diğer isim CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da sosyal medya hesabından şöyle bir paylaşım yaptı: “Günün en güzel haberi... Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'in sağlık durumundaki olumlu gelişmenin etkisiyle dün çorba içtiği haberini aldık. Başkanımızın mümkün olan en kısa sürede aramıza döneceği günleri bekliyoruz.”

 

 

AHMET ARĞILLI