TARAFTAR AVRUPA'YA UÇACAK

Antalyaspor ile Alanyaspor arasında oynanacak Türkiye Kupası yarı finali öncesi nefesler tutulurken, Turizmci Tolga Cömertoğlu'ndan Kırmızı-Beyazlı taraftarı sevindirecek bir söz geldi. Cömertoğlu, Antalyaspor'un Avrupa vizesini alması halinde uçak kaldırarak taraftarı Avrupa'ya taşıyacağını belirtti.

Türkiye Kupası yarı finalinde Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek Antalyaspor'da tüm hesaplar kupa şampiyonluğu üzerine yapılırken, Turizmci Tolga Cömertoğlu'ndan dikkat çeken bir söz geldi. Kırmızı-Beyazlı tribünlerin sevilen ismi Cömertoğlu, Lider TV'de konuk olduğu programda Antalyaspor'un Avrupa kupalarına gitmesi halinde taraftar için uçak kaldıracağının sözünü verdi. Avrupa'ya Antalyaspor taraftarını tanıtmayı istediğini söyleyen Cömertoğlu, "Avrupalılar, Antalya'yı zaten biliyor. Ancak Antalyaspor taraftarını bilmiyorlar. Bizim ihtiyar delikanlılarımız, bıçkın delikanlılarımız, deli yürekli turizmcilerimiz var. Bunları Avrupa'ya göstermek lazım. 2000 yılında Türkiye Kupası'nda finale kaldığımız seneden bir sözüm vardı, 21 senedir devam ediyor. Ben birçok hayalimi gerçekleştirdim, bunu da gerçekleştireceğimi düşünüyorum" dedi.

"BİRLİKTELİĞİ SIKINTIYA SOKUYOR"

Antalyaspor ile Alanyaspor karşılaşmalarının zaman zaman sorun yaşattığına vurgu yapan Cömertoğlu, "İsterdim ki Alanyaspor ile final oynayalım. Geçen sene de yarı finalde rakip Alanyaspor'du. Bu sene de ne tesadüf Alanyaspor ile yarı finalde karşılaşacağız. Bu durum 3. kez gerçekleşirse tesadüfe de inanmayacağım. Aklıma başka bir şey gelecek. Ben bu şehri bir araya getirmeye çalışırken, Alanyaspor - Antalyaspor maçları maalesef bu birlikteliği sıkıntıya sokuyor. Ne kadar çok yapılırsa o kadar birlikteliğimiz zora giriyor" diye belirtti.

HAKEM ELEŞTİRİSİ

Antalyaspor ile Alanyaspor arasında oynanacak mücadeleye Antalyalı bir hakemin atanmasını doğru bulmadığını ifade eden Cömertoğlu, "Aynı şehir içerisindeki iki mahallenin maçı oynanmayacak. Bu şehirden hakemler atanmamalıydı. Antalyasporlu kardeşimiz olduğunu bilsem, O'nun bile atanmasını doğru bulmam" sözlerine yer verdi.

"PENALTI KARARI MAÇI KOPARDI"

Geçtiğimiz Cumartesi günü Süper Lig'de oynanan derbiyi de Antalyalı bir hakemin yönettiğine dikkat çeken Cömertoğlu, verilen penaltı kararını eleştirdi. Verilen kararla birlikte maçın koptuğunu ifade eden Cömertoğlu, "Pozisyonu izlesinler, penaltı mı değil mi... Maçın koptuğu yer orası. Orada koptuktan sonra defans hattındaki psikolojiyi de bozmuş oluyorsun. Gol atacak adamın da olmayınca 3-4 oluyor. İnanmış bir takım, yürekle oynayan bir takımın hakkını yersen adaletsizliğe uğrarsa o takım çöker. Ben Alanyaspor maçını böyle düşünüyorum. Ben fazla yorum yapamıyorum, ben yapsam taraftar arkadaşlarım gaza gelecek. Geçen haftalarda da bizim penaltılarımız verilmiyor, karşı takıma dokunmadan penaltılar veriliyor" diye belirtti.

TARAFTAR ÖVGÜ

Antalyaspor taraftarı içinde övgü dolu sözler kullanan Tolga Cömertoğlu, "8 senedir Antalyaspor tribünleri küfürden ceza almıyor. Sadece tribünlerde efendi olmanın dışında Antalyaspor taraftarı, şehirde bir yardım yapılacaksa orada var, bir yer temizlenecekse orada var" dedi.

"100'DE 1'İNİ ÖDEMEYECEK İNSANLAR VAR"

Öztürk ailesinin Antalyaspor'un borçlarını üstlenmesiyle ilgili değerlendirme yapan Cömertoğlu, "Üstlenilen borcun 100'de 1'ini buradan ekmek kazanan bazı insanların ödemeyeceğini biliyorum. Gönülden çalışıp, kendi ekmelerinden feragat ettiler. Ailenin rızkını bu şehrin takımıyla paylaştılar. Takdir etmek lazım" ifadelerini kullandı.

Sadık Çetin SADAK