TARAFTAR ANTALYALI HAKEM İSTEMİYOR!

Merkez Hakem Kurulu, Alanyaspor ile Antalyaspor arasında oynanan lig maçının ardından Türkiye Kupası mücadelesi için de Antalyalı bir hakemi görevlendirdi. Yapılan atamanın ardından her iki takım taraftarından da tepki sesleri yükseldi.

Alanyaspor ile Antalyaspor arasında Cumartesi günü oynanan Süper Lig mücadelesine Antalyalı hakem Sarper Barış Saka'nın atanmasının ardından, yarın oynanacak Türkiye Kupası yarı final mücadelesine de yine aynı şehirden Mustafa Öğretmenoğlu görevlendirildi. Merkez Hakem Kurulu'nun derbi mücadelesi için Antalyalı hakemi tercih etmesine her iki kulübe de gönül vermiş taraftardan tepki geldi. Antalyalı hakemin etki altında kalabileceği görüşünü savunan taraflar, verilen her kararın akıllarda soru işareti bırakabileceğini savundu.

"ATAMADAN RAHATSIZIZ"

Antalyalı hakemin derbi maçına atanmasının yanlış olduğunu ifade eden 07 Gençlik Antalyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Gürhan Güneyli, "Bence bağımsız bir hakem olmalıydı. Hakem maç öncesinde etkilenebilir. Biz bu hakem atamasından rahatsızız. Lig maçındaki hakem de kötü yönetti, takdir haklarını Alanyaspor'dan yana kullandı. Penaltı kararı maçın kırılma anıydı. Hakemin değiştirilmesi doğru olacaktır" dedi.

"HANGİ TARAFA YAKIN DİYE DÜŞÜNÜLÜR"

Grup 1966 Antalyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Yılmaz Yıldız da insanların hakemin herhangi bir tarafa yakın olabileceği düşüncesine kapılabileceğini söyledi. Şehir dışından bir hakemin atanmasının daha doğru olacağını ifade eden Yıldız, "Antalya'da doğu ve batı bölgeleri var. Hakem için de 'acaba bu tarafa mı yakın, yoksa diğer tarafa mı' diye düşünebilir. Hakem Antalyalı olunca değişik soru işaretleri oluşabilir. Bence tarafsız bir şehirden gelmesi daha mantıklıydı. Lig maçında da öyle oldu, çok tepki gelmedi. Belki bu maçta daha farklı şeyler olacak" sözlerine yer verdi.

Lig maçında mağlup olduklarına da dikkat çeken Yıldız, yeni yönetime ve taraftara bu turun hediye edilmesi gerektiğini ifade etti.

"TFF NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?"

Lig maçından önce Antalyalı hakemin atanmasına yazılı açıklama yapan taraftar gruplarından Alanyaspor Kale Arkası Taraftar Grubu Başkanı Muhittin Düşünce de yapılan bu görevlendirmenin de yanlış olduğunu ifade etti. Sarper Barış Saka'ya verilen tepkinin isme yönelik olmadığını vurgulayan Düşünce, "Hakemin yapacağı hata her iki takımı da zan altında bırakabilirdi. Sonuçta Antalyalı bir hakem... Türkiye'de o kadar hakem varken, Antalyalı hakemin atanması saçmalıktı. Hakemin daha rahat maç yönetmesi için o açıklamayı yaptık. Sarper Barış Saka, büyük hatalar yapmadı. Penaltı kararı doğruydu. Boffin'in pozisyonuna penaltı verilmeseydi biz yüklenecektik. Efecan'ın ortasında Naldo'nun eline çarpan topa penaltı verseydi de Antalyaspor tarafı yüklenecekti. Hem kulüplerin hem de hakemin zan altında kalmaması için dışarıdan bir hakem atanmalıydı. Türkiye Futbol Federasyonu, ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum. Hakemi ve takımları zan altında bırakmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Koray GEÇGEL