4 TARAFIMIZ DÜŞMAN

Çanakkale savaşında tespit edilebilen 250 bin, Sarıkamış’ta bir gecede kara kışta 90 bin, Arabistan elimizden çıktıktan sonra İngilizlere esir düşen 150 bin asker.

Bu askerlerin pek azı yıllar sonra Anadolu’ya dönebildi. 15 binini İngilizler Seydibeşir’de zehirli su ile kör ettiler. Bu aziz millet öyle acı imtihanlardan geçti ki.

Çanakkale Savaşı’nda düşmanı alay alay temizliyorduk, tümen tümen takviye geliyordu. Kıtlık var, bit sarmış, ilaç yok. 10 bin kaybımız da öyle oldu.

Çekirge istilası da cabası, indiği yerde meyve ve yeşillik bırakmıyor. Kışlık yiyecek olarak 2 çuval içi alınmış mısır alınıyor. Günde yarım kilogram unun içerisine değirmende öğütülmüş bu tanesiz mısırla çorba yapılıyor. Ot yemeğinin içine un katılarak çorba yapılıyor.

En dikkat çekeni ise yokluktan süvarilerin atlarının gübresindeki arpa yıkanıyor, kavrularak tekrar tüketiliyor. Düşünün yokluğun derecesini. Bütün bunları köyümüz Kuzca’da savaş görmüş rahmetli Nazif dedemiz anlatırdı.

Şimdi gelelim 24 Nisan’da ABD Başkanı’nın Türkiye’yi suçlamasına. Türkiye hakkında söylediklerinde gayet ciddi. Adamın freni yok, geri vitesi hiç yok. Yunanistan’da 20 tane ABD üssü kuruldu. Mora’da İsrail’e üs veriliyor.

Ukrayna, Rusya ihtilafı bahane edilerek, Akdeniz’e büyük savaş gemileri geliyor. Yurdumuzun 3 tarafı denizlerle çevrili fakat 4 tarafı da deniz gibi düşmanlarla çevrili. Çok sinsi planlar var ama vatan söz konusu olduğunda milletçe vatan savunmasına geçeriz.

1. Dünya Savaşı 4 sene, 2.Dünya Savaşı 6 sene sürdü. 3. Dünya Savaşı ne kadar sürer, onu ancak Rabbimiz bilir. Hepimiz dikkatli olmalıyız, hiç korkmamalıyız. Onların ada kadar büyük gemileri varsa bizim de Seyit Onbaşılarımız var. Kara Fatmalarımız var.

Neymiş onların sayısı çokmuş. 1071’de de sayıları çoktu. 1. ve 2. Kılınç Arslan zamanında da çoktu. 1. Murat zamanında da çoktu. Yıldırım zamanında Niğbolu’da da çoktu. Çanakkale Savaşlarında da çoktu.

Zira aslan saldırmak istediği zaman sürünün azlığına veya çokluğuna bakmaz. Düşmanlarımız şunu da unutmasınlar, bizim 3000 yıllık tarihi tecrübemiz var. Ve biz bir olduğumuz sürece yalnız değiliz, Rabbimizin yardımı da gelir inşallah.

SONSÖZ

Herkesin bir hesabı vardır, Allah’ın da (cc) bir hesabı vardır. Hesabında şaşmayan da Allah’tır (cc)!

“Sulh mu istiyorsun, harbe hazır ol” Fatih Sultan Mehmet