TAM ZAMANINDA

Bu sezon pek çok maçta iyi futbol ortaya koysa da sonuç olarak istikrarlı bir çizgi yakalayamayan Antalyaspor, en son 7 ay sonra kazandığı dış sahadaki hasretini Giresunspor karşısında bitirdi. Bu galibiyetin 3 puandan daha fazlası olduğunu söylemeye gerek bile yok. Gerek Nuri Şahin önderliğinde alınmış olan ilk galibiyet olması gerek düşme potasında yer alan Giresunspor'a karşı gelmesi gerekse 5 sıra birden atlanması, Antalyaspor için değerliydi. Tüm bunların yanında sezonun geride kalan kısmında pek faydalanılmayan Doğukan Sinik ve Ufuk Akyol'un iyi bir oyun ortaya koyması, gelecek adına da umut verici. Golcü futbolcular Crivelli ve Wright'ın olmamasına karşın 2 gol bulunması da değerli bir detay. Bu galibiyet, Antalyaspor'un hem öz güven kazanması hem de hırslanması açısından zamanlaması harika bir dönemde geldi.

CEZA SİSTEMİ DEVREYE GİRMELİ

Alınan galibiyetin yanında gündeme gelen iki noktaya ise dikkat çekmek lazım. Bunlardan ilki Ruud Boffin... Zaman zaman kötü performanslar ortaya koysa da Belçikalı eldivenin genel performansı Kırmızı-Beyazlıları pek çok kez ipten aldı. Ancak Giresun karşısında yaptığı hareketin bir açıklaması yok. Rakip futbolcunun temasının dahi olmamasına rağmen takımını ateşe atması ve oyuncu değişikliklerinin bittiği bir anda kırmızı kartın eşiğine gelmiş olmasının üstü galibiyetle kapatılmamalı. Boffin'e mutlak suretle ceza kesilmelidir.

Diğer bir konu ise Fehmi Koç...

Geçtiğimiz haftaya Fehmi Koç'un lisansının çıkarılmamış olması damga vurdu. Ancak bu olay geçtiğimiz hafta gerçekleşmedi. Lisans döneminin son gününe kadar bu gencecik futbolcunun lisansının çıkarılmamasında kimlerin payı varsa tek tek cezasını çekmeli. Görevi kötüye kullanma ya da yerine getirmeme ve ihmal konularında Başkan Aziz Çetin'in çok hassas olduğunu biliyorum. Ancak bu konunun üzerinden aylar geçmesine karşın nasıl olur da sorumlular ceza almaz, aklım almıyor. Göstermelik, alt seviyede bir personele kesilecek ceza, vicdanları rahatlatmaz. Kim yetkili ise cezasını çekmeli, yoksa Fehmi'nin güvenini de kaybettiniz demektir.