TAM 27 TRANSFER

Süper Lig'de 2021-2022 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi sona ererken, Antalya takımları yoğun bir süreci geride bıraktı. Yaklaşık 3 aylık süreçte Antalyaspor ve Alanyaspor, 27 futbolcu transfer ederken, geçen sezon A takımda yer alan 20 isimle de yollarını ayırdı.

Süper Lig'de 17 Haziran'da başlayan 2021-2022 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi resmen sona erdi. Kadrolarında önemli değişikliğe giden Antalyaspor ve Alanyaspor yoğun bir süreci geride bırakırken, dikkat çeken bir hareketlilik yaşadı. Antalya'nın iki temsilcisi, yaklaşık 3 aylık süreçte 27 futbolcu transfer ederken, 20 isimle de yollarını ayırdı.

ANTALYASPOR'DAN 14 YENİ İSİM

Kadrosunun iskeletini korumasına rağmen transferin hızlı takımlarından olan Antalyaspor, 14 yeni ismi kadrosuna dahil etti. Almanya 5. Lig takımlarından RSV Meinerzhagen'den kadroya dahil edilen Alessandro Tomasello ve Sven Wurm ile sonradan  yollarını ayıran Akrep, hiçbir futbolcusu için bonservis bedeli ödemedi. Bodrumspor ile 10 genç futbolcusu için yapılan anlaşma gereği bonservislerinin yarısına karşılık 3 milyon Euro alan Antalyaspor, Serdar Gürler'in Konyaspor'a transferi karşılığında da 5 milyon TL kazandı.

ALANYA 5 MİLYON EURO KAZANDI

Kadrosunun tüm yapısını değiştiren Alanyaspor ise transfer sezonunda önemli bir gelir elde etti. 13 yeni futbolcuyu kadrosuna katan Turuncu-Yeşilliler, 10 isimle yollarını ayırdı. 5.4 milyon Euro'luk satış yapan Antalya ekibi, bonservis harcamaları için de 488 bin Euro'yu kasasından çıkardı. Berkan Kutlu'yu Galatasaray'a 4 milyon Euro'ya, Siopis'i Trabzonspor'a 1 milyon Euro'ya, Tzavellas'ı da AEK'ya 400 bin Euro'ya satan Alanyaspor, Oğuz Aydın'ın bonservisi için Bucaspor'a 238 bin Euro, João Novais'in kiralama ücreti için de Braga'ya 250 bin Euro ödeme yaptı.

Antalyaspor 

GELENLER

Sherel Floranus

Güray Vural

Ersin Zehir       

Doğukan Nelik 

Diogo Sousa     

Deni Milosevic 

Houssam Ghacha         

Andrea Poli

Melih Enes Uygun        

Erkan Eyibil      

Haji Wright      

Enzo Crivelli     

Berat Onur Pınar

Ataberk Dadakdeniz

GİDENLER

Serdar Gürler

Omar Imeri      

Ali Eren İyican  

Dever Orgill     

Ferhat Kaplan  

Lukas Podolski 

Mert Yılmaz     

Ersan Gülüm    

Sidney Sam      

Jean-Armel Drolé

 

ALANYASPOR

GELENLER

João Novais     

Oğuz Aydın      

Daniel Candeias

Nemanja Milunovic      

Miha Mevlja    

Ahmed Ildız

Famara Diédhiou

Wilson Eduardo

İsmail Zehir      

Leroy Fer         

Chidozie Awaziem        

Emre Akbaba   

Cristian Borja   

 

GİDENLER

Berkan Kutlu    

Manolis Siopis  

Georgios Tzavellas       

Steven Caulker 

Mustafa Pektemek

Onur Bulut       

Ceyhun Gülselam         

Hasan Hüseyin Acar      

Salih Uçan        

Emircan Altıntaş