TAM KAPANMAYA OLUMLU DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye'nin 29 Nisan Perşembe akşamı (bugün) itibarıyla tam kapanma dönemine geçeceğini açıkladı. Bayram sonrası vaka sayılarında azalma olacağını ümit eden birçok sektör çalışanı da, tam kapanma kararını olumlu karşıladı.

 

 

Türkiye’de koronavirüs vaka sayılarında son dönemde rekor bir artış yaşanırken son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koydu. İki hafta önce alınan kararların beklenen sonuçları vermemesi üzerine yeniden toplanan Kabine Toplantısı’nda 17 gün sürecek kesintisiz tam kapanma kararı alındı. Ramazan Bayramı öncesi kararların alındığı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Uzun süren toplantı sonrası vaka sayılarının düşürülmesine yönelik tedbirler alındı. Erdoğan, konuşmasında koronavirüs salgınının dünyayı kasıp kavurmaya devam ettiğini, zaman zaman artan zaman zaman azalan bir seyir izleyerek süren bu salgın krizini, Türkiye ve millet için en hayırlı şekilde yönetmeye çalıştıklarını belirtti.

BAYRAMDA KAPALIYIZ

Kabine Toplantısı’nda artan vakalarla birlikte 1 yıl aradan sonra yeniden tam kapanma kararı alındı. Erdoğan yeni kararı, “Ramazan Bayramının ardından iyi bir sürece girmemiz için rakamların çok daha aşağı düşmesi şarttır. Vakaları 5 binin altına düşürmeliyiz” diyerek duyurdu. Alınan karara göre; 29 Nisan 2021 perşembe akşamı 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs pazartesi 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçilecek. Tam kapanmanın turizm sezonu öncesi vaka sayılarını en aza indirmekte büyük etkisi olacağı öngörülüyor. Vaka sayılarının en aza indirilmesini hedefleyen bu kararla birlikte gözler bayram sonrası alınacak yeni kararlara çevrildi.

KARARI DESTEKLEYEN DE VAR TEPKİ GÖSTEREN DE

Bayram sonrası vaka sayılarında azalma olacağını ümit eden birçok sektör çalışanı da tam kapanma kararını olumlu karşıladı. Esnaf, 1 yıl tamamen kapalı kalmaktansa, 17 gün dişimizi sıkalım tamamen açılalım düşüncesinde. Ayrıca turizmciler, bu kararların sezon öncesi vakaların düşürülmesinde önemli bir rol oynayacağını savundu.  Bir yandan günlük ölüm oranları, bir yandan aylarca kapalı olan işletmeler ve ara verilen eğitimler derken yabancı turistler de Türkiye’de artış gösteren vaka sayılarından dolayı rota değiştirdi. Vatandaşlar, vaka sayısını en aza indirip turist akışını sağlamak ve ülke ekonomisini güçlendirmek adına yerinde bir karar olduğunu savundu.

HABER MERKEZİ