Tam bir fiyasko! Altın Portakal kukla festivali

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Altın Portakal Film Festivali tam bir fiyaskoyla başladı.

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 61'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, fiyaskoyla başladı. Bakanlığın el çektiği festivalin kortejinde, eskiden ünlüleri görmek için heyecanla bekleyen Antalyalılar, ünlü sanatçılar yerine çoğunlukla sosyal medya fenomenlerini görünce hayal kırıklığı yaşadı. 


Bu yıl 11 farklı bölümde 80'in üzerinde filmi sinemaseverlerle buluşturacak festival, geleneksel kortejle başladı. Geçtiğimiz yıl “FETÖ propagandası” yapıldığı gerekçesiyle bakanlığın el çektiği festivalin kortejinde, eskiden ünlüleri görmek için heyecanla bekleyen Antalyalılar, ünlü sanatçılar yerine çoğunlukla sosyal medya fenomenlerini görünce hüsrana uğradı. 


“KORTEJ DEĞİL, MAHALLE KONVOYU”

Festivalin simgesi haline gelen nostaljik arabaların yerini ise son model araçların aldığı görüldü. Yoğun eleştiri alan festivale vatandaşlar, “Kortej değil, mahalle konvoyu” yorumunu yaptı. Kortejde ayrıca az sayıdaki sanatçıların önünde yer alan bir araçta bulunan Yeşilçam oyuncularının maskotları dikkat çekerken, vatandaşlar “Bu kortejde, Rafadan Tayfa eksik” ifadelerini kullandı. Sanatçıların küstürüldüğü festivalde, Müslüm Gürses, Filiz Akın, Kemal Sunal, Kadir İnanır gibi ünlü oyuncuları canlandıran maskotlar, sokakları dolduran halka el sallamakla yetindi.


GAZETECİLERE PORTAKAL İŞKENCESİ

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, kortej takibini yapmak isteyen gazeteciler zor şartlar altında görevini yerine getirmeye çalıştı. Bir kamyonete tıka basa bindirilen basın mensupları, tehlikeli olmasına rağmen en iyi görüntüyü yakalayabilmek için birbirleriyle yarıştılar.


VENÜS HEYKELLERİ HER YERDE

Atatürk Kültür Merkezi önünden başlayan kortej Karaoğlan Parkı’ndaki eski Büyükşehir Belediyesi binasının önünde noktalandı. Belediye binası önünde katılan sanatçılarla anı fotoğraf çekildi. Türk Sinemasının ünlü isimlerinden Oyuncu Gülsen Tuncer Filistin’e destek mesajı vermek amacıyla boynunda Filistin Bayrağı işlemeli atkı ile katıldı. Bu yıl 61 kez düzenlenen festival için her yıl olduğu gibi organizasyonun simgesi Venüs heykelleri, kent merkezinde farklı noktalara yerleştirildi. 


KAPANIŞ TÖRENİ 12 EKİM'DE

‘Hikayemiz birlikte’ mottosuyla organize edilen festivalin bu yılki afiş ve tanıtım videolarında halk başrolde yer aldı. Festival kapsamında bir hafta boyunca Altın Portakal için yarışacak seçkiler ile Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek filmler sanatseverlerle buluşacak. Bir haftalık heyecanın ardından Şebnem Dönmez'in sunuculuğunu üstleneceği ödül ve kapanış töreni ise 12 Ekim'de gerçekleşecek.


KIRMIZI HALIDA ŞIKLIK YARIŞI

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 61’nci kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali çerçevesinde Cam Piramit Kongre Merkezi’nde kırmızı halı ve açılış galası gerçekleştirildi. Kırmızı halıda her sene olduğu gibi bu yıl da şıklık yarışı yaşandı. Görkemli geceye, Antalya Valisi Hulusi Şahin de katılım sağladı. Vali Şahin, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Türk sinemasının önemine vurgu yaptı ve festivalin sektöre olan katkılarından bahsetti.


VALİ ŞAHİN’DEN DESTEK ÇAĞRISI

Türk sinemasının geçmişten günümüze toplumsal sorunları başarıyla işlediğini belirten Şahin, “Köyden kente göç, feodal sıkıntılar ve zorluklar gibi meseleler ‘Susuz Yaz’ ve ‘Yılanların Öcü’ gibi filmlerde işlendi. ‘Kibar Feyzo’ ve ‘Züğürt Ağa’ filmleri de ağalık sistemini farklı açılardan ele aldı. Bu filmler toplumun önemli kesimlerini başarıyla anlattı” dedi. Pandemi sürecinin sinema sektörüne büyük bir darbe vurduğunu dile getiren Vali Şahin, sektörün toparlanması için desteğin şart olduğunu vurguladı. Dizi sektörüne de değinen Şahin, Türk dizilerinin dünya çapında büyük başarı elde ettiğini belirterek, “Sayenizde Türkler ve Türkiye, dünyanın her yerinde çok daha iyi tanınıyor” diye konuştu.