Talya Otel'in inşaat ruhsatı iptal edildi

Antalya'da falezlerin üzerinden bulunan Talya Otel'in 1/1000’lik imar planı ve yapı ruhsatının iptal edildiğini Avukat Figen Albuga Çalıkuşu sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı.

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımladığı açıklamada, Divan Talya Oteli'nin yeniden yapım sürecine yönelik devam eden hukuki süreç hakkında bilgi verdi. Oteli yeniden inşa etme ve Konferans Merkezi'ni yenileme projesi çerçevesinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhinde açılan dava sürecinde yeni bir gelişme yaşandığı aktarıldı.


BİNLİK PLAN UYGUN BULUNMADI 
Antalya İdare Mahkemesi tarafından verilen kararla, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nın iptal talebinin reddedildiği, ancak 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve buna bağlı inşaat ruhsatının iptal edilmesi yönünde karar alındığı belirtildi. Divan Talya Oteli'nin temsilcileri tarafından yapılan açıklamada, mahkeme kararının kesin nitelikte olmadığı ve sürecin ilerleyen aşamalarında inşaat faaliyetlerinin durumu konusunda netlik kazanılacağı ifade edildi. Şirket, yatırımcılarını sürecin gelişmelerine göre özel durum açıklamaları ve faaliyet raporları aracılığıyla bilgilendireceğini bildirdi.


İPTALE İLİŞKİN ŞİRKET AÇIKLAMASI
Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla (KAP) Divan Talya Oteli'nin yeniden yapım sürecine ilişkin dava süreci ile ilgili Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, “Buna göre, davada; Antalya İdare Mahkemesi tarafından kısmen kabul kısmen red kararı alındı ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının iptali talebinin reddine; 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile bu plana bağlı inşaat ruhsatının iptal talebinin ise kabulüne oyçokluğu ile karar verildiği bilgisi alındı” denildi. 


KARAR HENÜZ ŞİRKETE TEBLİĞ EDİLMEDİ
Ancak alınan kararının henüz şirkete tebliğ edilmediği belirtilen açıklamanın devamında ise “Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş. tarafından "İlk derece mahkemesi tarafından verilen söz konusu karar kesin nitelikte olmayıp karara karşı bir üst derece mahkemesinde istinaf yolu açıktır. Şirketimiz tarafından sürdürülmekte olan inşaat faaliyetleri, söz konusu hukuki sürecin ilerleyen aşamalarındaki gelişmelere göre netleşecektir” ifadelerine yer verildi.