TALİMAT ALAN DEĞİL TALİMAT VEREN ÜLKE

Şehrimizde "Uluslararası diplomasi formu" gerçekleştirildi. Gerçekleştiren organizasyona 75 ülkenin üst düzey temsilcileri katıldı. Diğer bir ifade ile forma dünya ülkelerinin yaklaşık yüzde 40 katıldı.

***

Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun arabuluculuk rolünü üstlenmesi ile Rusya- Ukrayna dış işleri bakanları barış için bir araya getirildi. Keza yine aynı forma Ermenistan dışişleri bakanı da geldi ve Mevlüt Çavuşoğlu ile o da birebir görüştü.

***

İsrail Cumhurbaşkanı, Yunanistan Başbakanı, Almanya Şansölyesi, Polonya Cumhurbaşkanı Türkiye’siz yapamayacaklarını ilan ederek; Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettiler. ABD başkanı, Cumhurbaşkanımız, Erdoğan ile telefonla görüştü. Bunların hepsi son bir haftada gerçekleşti.

***

Tüm bu olanlara muhalefetin yorumu genel olarak; "Türkiye'yi uluslararası alanda itibarı kalmadı'' , '' Yalvar yakar İsrail Cumhurbaşkanı Türkiye'ye getirdiler" , " Rusya'ya yaptırım uygulamaktan aciziz ", " Erdoğan saraydan dışarı çıkmıyor"' şeklinde oldu.

***

Daha bitmedi...

***

Bir de temcit pilavı gibi sabah, akşam önümüze koydukları "Açız, aç! Naraların atmaya devam ettiler. Sanırsın; Süpürge tohumu yiyoruz. Atın pisliğinden çıkan arpayı; temizleyip yiyoruz.

***

Arkadaşlar! Obezitede Avrupa birincisi, dünya dördüncüsüyüz. Bu nasıl açlık Allah aşkına? Ben buna açlık değil, aç gözlülük derim.

***

Tamam; Pandemiydi, savaştı derken üretim ve tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle; tüm dünyada başta enerji fiyatlarında olmak üzere fahiş fiyat artışları oldu. Savaş devam ettiği sürece de fiyat artışları devam edecekmiş. Öyle diyor uzmanlar.

***

Hal böyle iken; yaşanan pahalılığın sorumlusu olarak hükümetimizi görmek, göstermek, neyin kafasıdır? Bize kafa tutan ülkelerin tek tek çark edip, özür mahiyetinde Erdoğan’ı ziyaret etmesine rağmen; Uluslararası mecrada itibar kaybettiğimiz düşünmek neyin nesidir?

***

Türkiye artık, eciş bücüş ülkelerden bırak talimat almayı; Dünyaya yön veren ülkelere talimat veriyor, hizaya çekiyor. Görünen de O ki; muhalefete talimat veren ülkelerin devlet başkanlarının Erdoğan önünde diz çökmesi onları endişelendiriyor. Karınlarını ağrıtıyor.

***

ÜLKEMİN  İTİBARI DEMİŞKEN

Arkadaşlar! Sosyal medyada gördüğünüz CHP ve DSP eski genel başkanı ve de eski başbakanımız; Bülent Ecevit’in; ABD başkanı Clinton karşısında el pençe durarak verdiği poz gerçektir. Olayı an be an medyadan takip ettim.

***

Merhum Ecevit o pozu verebilmek için; ABD başkanından defalarca randevu istedi. ABD başkanı da en sonunda ‘’Gel bakalım. Müsait olduğum bir zamanda; sana beş dakika zaman ayırabilirim’’ demesi üzerine başbakan Ecevit’te kalkıp ABD ye gitti.

***

Sonuç mu, Ecevit; dakikalarca değil, saatlerce değil, günlerce değil, haftalarca otel köşelerinde bekleyerek Clinton’un ‘’Müsaitim gelsin’’ demesini bekledi. Gidince de; O pozu verdi.

***

O pozu, o tarihlerde; şuan muhalefet tarafından fonlanan medyalar bize’’ Diplomasi başarısı’’ olarak verdi. Ve bizde afiyetle yedik… İşte CHP öncülüğündeki Millet ittifakı’nın diploması başarı anlayışı budur…

***

SON SÖZ

Sevgili seçmen kardeşim, son sözüm sana… Dünyanın hiçbir ülkesinde muhalefetin sana vaat ettiği yaşam yok… Dünyanın hiçbir ülkesinde emeklilik yaşı altmışın altında değil. Dünyada ki; tüm çiftçiler, işçiler, memurlar vergi ödüyor.  Mazot, benzin, doğalgaz, ev fiyatları oralarda da pahalı.

Sağlık ve huzurla kalmanız duasıyla…