TALİHSİZ CEM’İN ANNESİ KONUŞTU

Bursa’da boşaltılmak istenen çöp evdeki kilitli odada teyzesi Kamuran Pınar A. tarafından alıkonulup, baygın halde bulunan 9 yaşındaki Cem Muhammet A’nın annesi Yasemin A., “Oğlumu bulmam 3 sene sürdü, ama buldum. Oğlum hayatta kalmayı başardı. Onunla aynı evde yaşamak istiyorum. Oğlumu yetiştirmek istiyorum. Bu haksızlığa da göz yummuyorum. Kız kardeşimin en yüksek cezayı almasını istiyorum” dedi.

RABİA DEMİROK/ÖZGE TOPTAŞ

Avukatları Dilek Sezgin ve Mustafa Sezgin ile adli süreci takip etmek için Antalya Adliyesi'ne gelen Yasemin A., adliye önünde basın açıklamasında bulundu. Anne Yasemin A., 3 yıl boyunca elinden gelen tüm imkanları kullanarak oğlunu aradığını söyledi.  Kız kardeşiyle herhangi bir sorunu olmadığını ifade eden Yasemin A., “Kardeşimin psikolojik sorunları vardı. Ben buraya çalışmaya geldim. Annem çocuğuma bakıyordu ve kalp hastası olduğu için buraya gelemedi. Kız kardeşim de eşinden boşanmıştı. O dönem eski eşinin kendisini tehdit ettiğini söyleyerek adreslerini gizletti. Ben her gün annemle konuşuyor, çocuğumun hatta onların ihtiyaçlarını karşılıyordum. Sonra annem vefat etti. Ben cenazeye gittim, darbedildim ve kardeşim çocuğumu kaçırdı. O günden bu yana hep çocuğumu aradım” açıklamasında bulundu.

“ŞİKAYETÇİYİM”

Yasemin A., “Oğlumu bulmam 3 sene sürdü, ama buldum. Oğlum hayatta kalmayı başardı. Onunla aynı evde yaşamak istiyorum. Oğlumu yetiştirmek istiyorum. Bu haksızlığa da göz yummuyorum. Kız kardeşimin en yüksek cezayı almasını istiyorum. Kız kardeşimin suçlu olduğu kadar, hiçbir şey yapmayan memur ve amirlerden de sonuna kadar şikayetçiyim” diye konuştu.

“BENİM ÇOCUĞUM HAYATTA KALMAYI BAŞARDI”

Öte yandan Yasemin A. kendisine yönelik yapılan eleştirilere ilişkin ise “ Yazılan, çizilen ve insanların ne konuştuğu umurumda değil. Ben çocuğumun hayatta kalmasını önemsiyorum. Benim çocuğum hayatta kalmayı başardı. Benim için önemli olan bu. Ben onun annesiyim gerisini hallederim. Dışarıdaki canları kurtaran biriyim ben. Nasıl evladımı başkasının eline bırakayım. İnsanlar nasıl düşünebiliyor bunu. Ben sadece empati istiyorum” dedi.

“OĞLUMU MUTLAKA YANIMA ALACAĞIM”

Yasemin A., sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir anne için yaşadıklarım kolay değil. Ben 3 yıldır çocuğumun yerini bilmiyorum. Her gece dua ettim. Çocuğum için ayakta kaldım. Bundan sonra olana değil olacağı bakacağız. Onun annesi benim ve hayatta bana ihtiyacı var. Sosyal hizmetler uzmanına 'çocuğuma kendim bakmak istiyorum' dedim. Devletin sürecine saygılıyım. İnsanlar beni yargılıyorlar ama ben anne olarak 3 yıl savaş verdim. Oğlumu mutlaka yanıma alacağım.”

“YASAL İŞLEMLERİ BAŞLATACAĞIZ”

Yasemin A.'ın avukatı Dilek Sezgin ise öncelikli hedeflerinin çocuğun anneye yeniden teslim edilmesi olduğunu söyledi. Cem Muhammet'in Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisinin devam ettiğini aktaran Dilek Sezgin, “Bu tedavi süreci tamamlanana kadar anneyi çocukla beraber kalabileceği uygun bir eve yerleştirdikten sonra sosyal hizmetlere başvuru yapıp çocuk ve anneyi aynı evde kalması için gereken çabayı vereceğiz. Sosyal Hizmetlere de 2020 yılından beri annenin yapmış olduğu yasal müracaatlarımızı göstererek, mağdur bir anne olduğunu hukuki bir şekilde ifade etmeye çalışacağız. Bu süreçte 2020 yılından beri bir dava dosyasında Kamuran Pınar bir taraf olmasına ve adresi belli olmasına rağmen müvekkilin kayıp başvuruları hakkında hiçbir işlem yapmayan ilgili görevliler hakkında da gerekli yerlere yasal şikayetlerimizi yapacağız” ifadelerini kullandı.

HEDEF ANNE VE ÇOCUĞUN BİRLİKTE KALMASI

Sezgin, Kamuran Pınar'ın tutuklandığını belirterek, dosyanın takipçisi olacaklarını ve en yüksek cezayı alması için gereken çabayı vereceklerini ifade ederek, “İlk öncelikli hedefimiz anne ile çocuğun beraber bir evde kalabilmesi ve sosyal hizmetlerden alınabilmesi için gereken mücadeleyi vereceğiz" diye konuştu.

Açıklamaların ardından anne Yasemin A., oğlunu tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.