TAKSİMETREDE 'ZAM' KUYRUĞU

Antalya’da taksimetre ücretlerine geçtiğimiz günlerde gelen yüzde 40’lık zam dün itibarıyla uygulamaya konuldu. Taksimetrelere yapılan ayar sonrasında açılış 6 liradan 7 liraya, kısa mesafe 12 liradan 20 liraya, kilometre başına ücret ise 5 liradan 7 liraya yükseltildi.

Zehra TEKECİ, İrem GÜNEYBAZ

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan’ın geçtiğimiz hafta taksimetre ücretlerine gelen zammı duyurmasının ardından gözler 8 Şubat’ta yapılacak taksimetre ayarlarına çevrilmişti. Dün sabah saatlerinde başlayan taksimetre ayarlama işlemleri akşam saatlerinde tamamlanarak yeni tarife uygulanmaya başladı.

“ESNAF İKİ AYDIR MAZOT ÜCRETİNE ÇALIŞIYOR”

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulundu. Alkan, “1 Şubat’ta Antalya Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne iletilen zam teklifinin Ulaşım Komisyonu tarafından kabul edildiğini duyurmuştuk. Dün sabah saatlerinde zamlı tarife uygulaması için esnaf arkadaşlarımız taksimetre ayarlarını yaptırmaya başladı ve akşam saatleri itibarıyla zamlı tarifeyi uygulamaya başladık. Geçen sene 9’uncu ayda taksimetrelerimize zam almıştık ama aradan geçen sürede giderlerimiz arttığı için istemeden de olsa zam almak zorunda kaldık. Yaklaşık yüzde 40’lık bir zam ile hizmet vermeye başlıyoruz. Esnafımızın bu zamma ihtiyacı vardı çünkü yaklaşık iki aydır mazot ücretine denk gelen bir kazançları oldu” diye konuştu.

“YENİDEN ZAM GELMEMESİNİ UMUYORUZ”

Alkan, yapılan zamların esnafa bir nebze olsun nefes aldıracağını düşündüklerini ifade ederek, vatandaşların bu durumu anlayışla karşılamasını beklediklerini iletti.  Zam kararı alınırken vatandaşlar düşünerek fiyatlandırma yaptıklarını vurgulayan Alkan, şunları kaydetti:

“Esnaflar olarak umuyoruz ki giderlerimize zam gelmez ve biz de yeniden zam almak zorunda kalmayız. Biz esnafımız kadar vatandaşlarımızı da düşünüyoruz, müşterilerimizi kaybetmek istemiyoruz. Ancak sermayemiz olan bu tekeri döndürmemiz için maalesef mecbur kaldık. Şuan itibarıyla yapılan zamla esnafımız kısmen rahatlayacak ama biz ‘hiç yoktan iyidir’ diyerek şükür ediyoruz. Çünkü yapılan zam günümüz şartlarına göre çok iyi. Bu anlamda vatandaşlarımızın bizleri anlayışla karşılamasını bekliyoruz.”