Taksici esnafı dil öğrenecek

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Alkan, “Antalya’daki 3 bin 750 taksici esnafımız “en az 2 dil” parolasıyla eğitime başlayacak. Dil eğitimleri ilk olarak Rusça ve İngilizce, talebe göre Almanca ve Arapça olabilir diye düşünüyoruz. Eğitimlerimizle yabancı dil bilmeyen taksici kalamayacak” dedi.

ZEHRA TEKECİ/İREM GÜNEYBAZ

Antalya Valiliği’nden geçtiğimiz gün yapılan açıklama ile turizmin başkenti Antalya’da taksi şoförlerine yabancı dil eğitimi verileceğini duyuruldu. Açıklamaya göre, kentte hizmet veren taksici esnafına turistlerle daha iyi iletişim kurabilmeleri için yabancı dil eğitimi verilecek. Sezon bitiminde Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde başlaması planlanan eğitimlerde taksicilere İngilizce, Almanca ve Rusça öğretilecek.

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, uzun yıllardır planladıkları ve hayat geçirmedikleri bir projenin uygulamaya geçirileceğini anlattı. Alkan, “Valimiz projeyi sunduğumuzda kendisinin de böyle bir düşüncesi olduğunu söyledi. Antalya’nın turizmin başkenti haline gelmesi ve turistlerin kentte ilk olarak taksicilerle karşılaşması nedeniyle yabancı dil kursları verilmesine karar verdi. Valimiz gerekli talimatların verileceğini, bizden yana böyle bir teklifin gelmesinin de mutlu ettiğini söyledi” dedi.

3 BİN 750 TAKSİCİ FAYDALANACAK

Alkan, eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin’in İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu konu için bir araya geleceğini ifade ederek, “Turizm sezonu bittiğinde, hareketlilik azaldığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Antalya’daki 3 bin 750 taksici esnafımız “en az 2 dil” parolasıyla eğitime başlayacak. Dil eğitimleri ilk olarak Rusça ve İngilizce, talebe göre Almanca ve Arapça olabilir diye düşünüyoruz. Eğitimlerimizde yabancı dil bilmeyen taksici kalamayacak. 2023 turizmine hazır halde gireceğiz.” şeklinde konuştu.

TURİZME DE KATKI SAĞLAYACAK

Alkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Taksiciler olarak özellikle turizme hitap eden bölgelerde turistlere duraktaki rehberler üzerinden iletişim sağlanıyor. Arkadaşlarımız en azından turistlere yemek yiyebilecekleri, vakit geçirebilecekleri ya da sorularını cevaplayacak kadar yabancı dil bilirlerse çok yararlı olacak. Bu turizme de katkı sağlayacak. Antalya’ya geldiğinde kendini anlayan, dilini konuşabilen muhatap bulan turist memnuniyetle ayrılacak. Bu da Antalya’ya ve Türkiye’ye katkı sağlayacak. Hedefimiz en az 4 dil.”

TAKSİCİLER “İHTİYAÇ” DİYOR

Öte yandan taksici Cemali Gökay da yabancı dil eğitiminin bir ihtiyaç haline geldiğini söyledi. Gökay, “Bizler için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Yetkililere çok teşekkür ediyorum. Bizim için bir ihtiyaçtı, iletişim işimiz için çok önemli. Dil eğitimi işimizi kolaylaşacak” dedi.