TAKDİR TOPLAYAN “KESİM SİSTEMİ”

Vatandaşlar Bayram namazının ardından, kurban kesim alanlarında yerlerini aldı. Kepez Belediyesi tarafından tahsis edilen kurban kesim noktalarında, kurbanlar kesildi. Kepez Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kurban kesim sistemi, vatandaşların takdirini topladı.

Vatandaşların sağlıklı ve hijyen çerçevesi içerisinde kurban kesimi yapmalarını sağlayan Kepez Belediyesi, 9 ayrı noktada kurban kesim yeri belirledi. Belediyenin kesimleri sırayla ve düzen içinde gerçekleştirmesi için sağladığı sistem, vatandaşlar tarafından takdir edildi. Zafer Mahallesi Cumartesi Pazarı’nın içinde kurban kesimi sağlayacak vatandaşlar, bayram namazının ardından kesim alanında yerlerini aldı.

“KESİMLERİMİZ KURALLARINA UYGUN”

İşleyiş hakkında bilgi veren Kepez Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Arslan, “Belediyemizin 9 tane kurban kesim yeri var. Burada isim ve sıra numarası ile numaratörlerden sıralarını takip ediyorlar. LED ekrana yansıttığımız isimler, kurbanlarının ne durumda olduğunu görebiliyorlar. Ayrıca, 9 bölgede de acil müdahale noktalarımız var. Belediyemizin hizmet verdiği Sağlık Merkezi’nin ekipleri, oluşabilecek her hangi bir kazaya ve duruma göre burada bulunuyorlar. Kesimlerimizi sağlık ve hijyen kurallarına uyarak sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın kesimleri en iyi şekilde yerine gelsin diye, onları memnun etmeye çalışıyoruz. Elimizden geldiği sürece, vatandaşlarımızın sorunlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

“BAYRAMIN AMACI PAYLAŞMAKTIR”

Kurban kesen vatandaşlardan Tahsin Atalay, dini vecibelerini yerine getirebildiği için mutlu olduğunu söyledi. Atalay, “Hem dini vecibelerimizi yerine getiriyoruz. Hem de yardım etmeyi amaçlayarak, kurbanımızı kesiyoruz.  Kurban Bayramı’nın amacı yardımlaşmaktır. Bizde üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Çok mutluyuz. Eski bayramların tadı olmasa da içimizde bir heyecan var” şeklinde konuştu.

HİZMETTEN MEMNUN KALDI

Bir diğer vatandaş Abbas Benk ise Kepez Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden memnun olduğunu söyleyerek, “Başkanımız Hakan Tütüncü’ye çok teşekkür ederiz. Yaptığı hizmetlerden dolayı çok memnunuz. Burada kurbanımızı kesmemize vesile oldu. Tüm İslam aleminin de, Kurban Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerine yer verdi.