TAHT OYUNLARINDA EŞ BAŞKAN DÖNEMİ!

Roma İmparatorluğu tarih sahnesinde kaldığı sürece taht oyunlarının en fazla yaşandığı dönemlerden biri olmuştur. Günümüz siyasetinde taht oyunları, ‘Game of Thrones’ dizisindeki entrikaları sulu götürüp susuz getirmeye başladı.

Öyle Roma’ya veya dizi çekmeye gitmek için çok uzaklara yani Hollywood’a falan gitmeye gerek yok. Antalya’daki siyaset sahnesinde yaşanan rezillikleri al, yaz, toparla ve film senaryosu olarak sahneye koy. İster dizi ister film çek. Hepsi kapalı gişe oynar.

Ben günlerdir yaşanan ilkesizlikleri, omurgasızlıkları, mide bulandırıcı ve baş döndürücü siyasi nezaketten uzak hareketleri yazıp çizdim. Yaşananlarla birlikte yaşanabileceklere de dikkat çektim.

Sonuçta gelinen noktada hiç de yanılmadığımı gördüm. Parti değiştiren FIRINDAKLAR, RÜZGÂR GÜLLERİ ve SİYASET PERVANELERİNİ mi ararsınız; listeler üzerinde entrikalar çevirenleri mi ararsınız, başkan olabilmek veya koltuğu korumak için güvercin gibi takla atanları mı ararsınız? Ne ararsanız mevcut hatta fazlası var eksiği yok!

Bu kadar lakırdıdan sonra mevzuya girelim. TAHT OYUNU nasıl oynanırmış bir görelim. Bu EŞ BAŞKANLIK mevzusunun Korkuteli ’de nasıl vuku bulduğunu ele alalım.


Filmimizin adı TAHT OYUNU. Başrol oyuncuları CHP, MHP’den Korkuteli Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Can Caran ve filme sonradan dâhil olan kadın oyuncu Saniye Caran. Yardımcı oyuncu (figüran) Saadet Partisi (SP) Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcü Mehmet Manavoğlu.


Filmin adı TAHT OYUNU ama sonradan EŞ BAŞKAN olarak değiştirildi. Nasıl mı? Gelin hep birlikte filmin senaryo yazısına yani repliklerine göz atalım.


Antalya Büyükşehir Belediyesi MHP Meclis Üyesi Abdurrahman Caran'ın oğlu Korkuteli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Can Caran siyasete atılmak istedi.

Bunun için önce Korkuteli MHP’den Belediye Başkan Aday Adayı oldu ama aday gösterilmedi. Şansını bu kez CHP'de denedi ve onca sosyal demokrat arasından sıyrılıp aday gösterildi.


Ancak Caran'ın adaylığı adi sicil kaydı nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) döndü. Yerine alelacele SP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcü Mehmet Manavoğlu atanıp aday gösterildi. Hatta CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından eli havaya bile kaldırıldı!

Filmin senaryosunda olmayan gelişmeler Caran ailesinin içine sinmedi. TAHT OYUNU devam ederken senaryoda değişikliğe gidildi. EŞ BAŞKANLIK diye bir bölüm eklendi.

Sözde, Hasan Can Caran'ın anketlerde seçimi kazanma şansının yüksek çıkması üzerine eşi Saniye Caran'ın CHP Korkuteli Belediye Başkan Adayı yapılması kararı alındı.

Lakin atanarak aday gösterilen Manavoğlu’nun figüranlıktan başrol oyunculuğuna terfi etmesinin verdiği haz unutuldu. “ÇEKİL” teklifine şartlı kabuller gelse de sonradan ikna edilebildi.

Tabi bu sırada Cennet İnce'ye meclis üyeliği birinci sıra adaylığından feragat etmesi konusunda ikna çalışmaları sonuçsuz kaldı. İnce’nin, "Dalga mı geçiyorsunuz?" cevabıyla Manavoğlu ortada kaldı. Figüranlıktan başrole getirilip sonra sahne dışına itilen bu oyuncu nasıl değerlendirilecek bilinmez.

Neyse TAHT OYUNLARI filminde yapılan senaryo değişikliği gereği hem başrol oyuncusu değişti hem de filmin adı. Başrole Saniye Caran getirilirken filmin adı da EŞ BAŞKAN olarak revize edildi.

Önce MHP’li BOZKURT sonradan CHP’li BOZKUŞ olan Hasan Can Caran’ın eşi ASENA Saniye Caran nihayetinde bu filmde gerçek başrol oyuncusu olarak İlçe Seçim Kurulu’na başvurup tescilini aldı.

Birileri bu saatten sonra PKK’nın siyasi uzantılarının ve günümüzdeki DEM’in ortaya koyduğu EŞ BAŞKANLIK sistemine karşı çıkmanın bir âlemi var mı diye sorabilir. İnanın yok. Ha onların yaptığı, ha bunların yaptığı. Arada fark yok ki.

Şimdi Saniye Hanım başkan seçilirse onun ilçeyi yöneteceğini söyleyenler kendini kandırır. Resmen adı konmamış bir EŞ BAŞKAN olarak Hasan Can Caran devam edecektir.

Antalya siyasetinde yaşanan bu ilginç ötesi gelişme tarihe damga vuracak bir siyasi olay olarak belleklerde yerini alacaktır. Bu rezaletler bununla bitse iyi. Biter mi? Mümkün değil.


İYİ Parti Muratpaşa İlçe Teşkilatı partilerinden istifa ederek CHP’ye katıldı. Katılımcıların arasında İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Erdal Özçivi ve yönetimi var.

Benim dikkatimi çeken bu olayda İYİ Partili RÜZGAR GÜLLERİNE yeni partileri CHP’nin rozetlerinin parti binası yerine CHP Muratpaşa Adayı Ümit Uysal’ın seçim ofisinde takılması! Mutlaka bir nedeni ve açıklaması olmalı.


Acaba diyorum, “Görevden alınan İlçe Başkanı Hasan Şahin’in yaptığı TAHT OYUNLARI senaryosunun yazıldığı yerin anlaşılması istenmemiş olabilir mi?”


Şimdi gelinen noktada ne gördük ve ne görüyorsunuz? İlkesizlik var mı? Var. Omurgasızlık var mı? Var. Siyasi rezalet var mı? Var. RÜZGAR GÜLÜ, FIRILDAKLIK ve SİYASET PERVANELİĞİ var mı? Var.

Birileri kalkıp bu yaşananlara “SİYASET” diyecek olursa benim söyleyeceğim tek şey şu olur: “Batsın sizin böyle siyasetiniz. TAHT OYUNLARI filmini izlemeye devam edin!”