TAHAMMÜL VE SAYGI YERİNE KİN VE NEFRET

Tam siyasete ISINMIŞKEN önceki gün ve dün yaşanan iki olay CANIMI çok ACITTI ve sıktı. İlki TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi diğeri ise KAHRAMANMARAŞ'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki yaşananlar. Tekirdağ’da belediye sosyal tesislerinde konaklatılan DEPREMZEDELER kapı dışarı edildi. Hangi GEREKÇE ile olursa olsun hem de kendi DAVET ETTİĞİNİZ insanları KAPI DIŞARI KOYMAK neyin nesi?

Bu yapılan bana, ÖRF ve ADETLERİMİZE göre en büyük KÖTÜLÜK veya HAKARET. Neyse ki DEVLET anında olaya müdahil oldu ve hiçbir insan MAĞDUR edilmedi. DEVLET BABA yine babalığını gösterdi.

Tam bu olay kapandı derken dün benzer bir olay daha PATLAK verdi. KAHRAMANMARAŞ'ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Öksüzlü Mahallesi’ndeki erzakların konulduğu çadırlar CHP’li özel şirket tarafından söküldü.

Tabi YAPANLARA ve YAPILANLARA, gerekçelerine bakınca ŞAŞIRDIM MI? Önce EVET sonra HAYIR! Çünkü bizim TÜRK milletinin örf ve adetlerine tam AYKIRI, asla kabul görmeyen iki hareket.

Sonrası ise iki çirkin olayın sahibi yani birisi belediye diğeri CHP’li olan özel şirket. CHP’li Belediye Başkanı’nın o yerde GÖREVDE olması nedeniyle yapılanlara hiç şaşırmadım. Zaten şirket işin içinde olunca hiç mi hiç ŞAŞIRMADIM. Ancak böyle olmayan CHP’li şirketleri tenzih ederim.

Herkesin MALUMU. Hafta sonunda TÜRKİYE 100 yılın seçimini yaşadı. İYİ veya KÖTÜ bir sonuç ortaya çıktı. DEMOKRASİ şöleni içinde yapıldı. Öyle büyütülecek bir KAVGA GÜRÜLTÜ de olmadı.

Her seçimden sonra yaşanan ve yaşanabilecek İTİRAZLAR yapıldı, İDDİALAR ortaya atıldı. Doğru ve yanlışlığını TARTIŞMIYORUM. Ancak tabloya göre milletvekilliği seçimini CUMHUR İTTİFAKI kazandı, MİLLET İTTİFAKI istediğini alamadı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise CUMHUR İTTİFAKI belirli bir oranda önde olmasına rağmen 50+1’i bulan kimse olmadığı için seçim İKİNCİ TURA kaldı. Ne olduysa işte bundan sonra oldu. SİYASETÇİLER ortamı germek yerine, sonuçları OLGUNLUKLA karşılamak yerine başka İŞLERE girdi. Bunu gören vatandaşta birbirinden HINÇ çıkarmaya, öfkesini bir şekilde DİNDİRMENİN yolunu aradı.

Bu sırada 11 ili etkileyen ASRIN FELAKETİNİN yaşandığı şehirlerde CUMHUR İTTİFAKI’nın oyları çoğunlukta olunca bu bölgedeki DEPREMZEDELER hedef olarak seçildi. Sanki KAYBEDENLER onların yüzünden kaybetmiş gibi bir HAVA estirildi.

Sonucunda herkes içindeki KİN ve NEFRET duygusunu ön plana çıkardı. Resmen kin ve nefret kustu İNSANLAR. Felaket sırasında yardımlaşmanın MÜTHİŞ örneğini veren o insanların bunu SIRF OY İÇİN yaptıkları gibi bir ALGI oluştu.

O iyilik perilerinin içindeki gizli kalmış CANAVAR ortaya çıkmış ve olmadık HAKARETLER yağdırdılar. Gözaltına alınanlar ve tutuklananlar oldu. Ben bu hakaretleri İYİ Parti Genel Başkanı MERAL AKŞENER’in masadan kalktığı 1-2-3 günlük dönemde de görmüştüm.

Anladım ki bu ülkede HOŞGÖRÜ, ANLAYIŞ ve SABIR gibi insanlara özgü değerlerimizi kaybetmeye başlamışız. Bunun yerini KİN ve NEFRET almış. Oysaki bir insanın bir diğer insana ÜSTÜNLÜĞÜ yoktur, insanların birbiri üzerinde HAKLARI vardır.

Haklarımızı medeni PLATFORMLARDA savunalım, yok yere ÖFKELENEREK kalp kırıp insanlığımızı YERLE YEKSAN etmeyelim. Toplum olarak kendimize bir ÇEKİ DÜZEN verelim, yaşanan olumsuzluk ve HATALARDAN ders alalım.

Medeni bir şekilde KONUŞMAYI, TARTIŞMAYI, GERÇEKLERİ öğrenip hayatta daha mutlu bir insan olmayı da başarırız. Yoksa ne insanlığımız kalır ne yaptığımız yardımların EHEMMİYETİ kalır.

Peki biz binlerce yıllık MAZİSİ olan büyük bir MİLLET değil miyiz? Bu büyük MİLLETİN vatandaşları değil miyiz? BİRLİK ve BERABERLİK içinde asırlarca yaşamış hiçbir AYRIM gözetmeden bütün herkese KUCAK AÇMIŞ değil miyiz? ÇAĞ açıp ÇAĞ kapatan büyük sultanların TORUNU, yoktan bu DEVLETİ KURANLARIN nesli değil miyiz?

Peki bize NE OLDU? Neden böyleyiz? Yapmayın Allah aşkına. DEĞMEZ hiçbir şey insanların HELE HELE büyük bir FELAKETTEN etkilenmiş insanların KALBİNİ kırmaya.

SORGULAYIN bakalım bu insanların niye böylesine bir tercih yaptıklarını. Bizim insanımızın CANI yandığında sığınacak bir LİMAN aradığını unutmayın. Onlara TEPEDEN bakmayın, onların bu durumunu SİYASET ÜSTÜ görün.

Yoksa sonucun böyle olacağını anlayın. KİM olursa olsun, hangi PARTİDEN olursa olsun yaptığınız yardımı ALLAH rızası için yapın. Bir OY veya SİYASET için değil.

İnsanlığı değil siyasetçiyi sandığa GÖMÜN gömebiliyorsanız!