TABLOLARINI ÇÖPE ATIYOR

Antalya'nın Kaş ilçesinde, sanat çalışmalarını sürdüren ressam Efe Işıldaksoy (45), yaptığı tabloların bir bölümünü çöpe atıyor.

Galatasaray Basketbol Takımı eski kaptanı Nusret Işıldaksoy ile tiyatro sanatçısı Feriha Işıldaksoy'un oğlu, Galatasaraylı eski milli futbolcu Mert Işıldaksoy'un kardeşi olan ressam Efe Işıldaksoy, doğadan ağaç parçalarını topluyor ve bunların temizliğini yapıp, tuval haline getiriyor. Bu tuvallere tek kalemle yolda durarak, bir okulun bahçesinde ya da ormanda çizgi resim yapan Işıldaksoy, tablolarını aracıyla giderken çöp kutusunun kenarına bırakıyor. Oradan isteyen bir sanatsever, bu resmi alıp, evinin duvarına asabiliyor. Bugüne kadar toplam 1700 resim yaparak, Türkiye'de ve dünyanın birçok ülkesinde çöpe atan Işıldaksoy'un, bunun yanında 'Atatürk porteleri', 'Çocuklar için nesli tükenmekte olan hayvanlar boyama kitabı', 'Anadolu mirasları üç boyutlu resimleri' adlı albümleri bulunuyor.

KURA ÇEKEREK TABLOSUNU VERDİ

Sanatseverlerin çöp kutusundan tablolarını almasını isteyen Işıldaksoy, "Sanatın para yolu ile insanlardan ayrılmasına karşı bir hareket" diyerek, bunu neden yaptığını açıklıyor. Öte yandan bir okulun bahçesinde yaptığı tabloyu çöpe atan Efe Işıldaksoy, alanda 8 kişi bulunduğu için kura çekerek, tablosunu verdi. Kurada kendisine tablo çıkan emekli öğretmen Şerife Taylan, "Bugün benim için çok özel bir gündü. Efe beyin yaptığı resim kurada bana çıktı. Bu resim için Efe beye çok teşekkür ederim" dedi.

DHA