Suya zam teklifi meclisten geçti

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında, elektrik fiyatlarına gelen yüzde 38 zam nedeniyle suya zam yapılması teklifi görüşüldü. Toplantı sonucunda Antalya’daki konut ve iş yerlerine yüzde 38 ile 50 arasında değişen zam teklifi oy birliğiyle kabul edildi. İlgili madde komisyona sevk edilirken, suya ne kadar zam olacağı, cuma günü gerçekleşmesi planlanan devam meclisinde karara bağlanacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Mecliste 154 gündem maddesi görüşüldü. Meclisin dilek temenniler bölümünde konuşan CHP Grup Sözcüsü Büşra Özdemir, Suriye’de Türk bayrağına yapılan saldırıyı kınayan ifade ederek, “Vatan toprağının ne şartlarda kazanıldığı ortadayken Suriyelilerin şanlı Türk bayrağımızı yakması ve tırlarımıza düzenlediği saldırılar artık bu misafirliğin fazla uzadığını göstermiştir. Dünya üzerinde Türk bayrağına saygısızlık edecek, hele de parçalayacak, yakacak kadar haddini aşmış bir millete müsamaha göstermemizi kimse beklemesin. Onca genç işsizimiz varken, gelecek nesillerimizin rızkını Suriyelilerle paylaşmayı reddediyoruz. Yetkilileri Atamızın; ‘gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir’ sözünü hatırlatarak göreve davet ediyoruz” dedi  


15 Temmuz kalkışmasının demokrasi ve kardeşliğe yapılmış bir darbe olduğunu ifade eden AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar “15 Temmuz ülkemizin demokrasisine ve kardeşliğine yapılan bir darbe girişimidir. Kardeşliğimizi bozmak isteyenlere demir yumrukla karşılık verildi. Her 15 Temmuz’da buralara nasıl geldiğimizi hatırlamamız gerekir. Biz kardeşliğimize zarar getiren durumlardan kaçınırsak ne kardeşlerimiz şehit olur ne de bir daha yaşarız” diye konuştu.  


SENİRLİ: MÜLTECİ SORUNU İVEDİLİKLE ÇÖZÜLMELİ
Antalya’da yaşanan orman yangınlarına dikkat çeken MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, “Aksu ve Lara’da yerleşim yerlerini tehdit eden orman yangınları hepimizin yüreğini yaktı. Küresel ısınma ve ani mevsim değişimleri hayatımızı tehdit ediyor. Başka bir memleketimiz yok. Kardeşliğimize, birliğimize kast edenlerin Allah belasını versin. Her türlü provokasyona ve kontrol edilemeyecek toplumsal infiale açık mülteci ve sığınma sorunun ivedilikle çözülmesini istiyoruz. Türk milletinin tahammül sınırlarının sonuna gelmiştir. Bardak dolmuş ve taşmıştır. Bu mevzu saman alevi ile parlayacak, asla arzu etmeyecek sosyal hadiselere gebedir. Suriyeli mültecilerimizin en kısa sürede onurlu bir şekilde ülkelerine dönmelerinin sağlanmasını istiyoruz” diye kaydetti. 
Dilek ve temenni konuşmalarını ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 11’inci maddesinde yer alan Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası'na (SODEMSEN) Antalya Büyükşehir Belediyesinin üye olması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu MHP ve AK Parti’nin oy ret oyuna rağmen CHP’nin oyları ile komisyona gönderildi. 


“AKARYAKIT ALANI” KOMİSYONA İADE EDİLDİ
Antalyaspor Kulübü’ne destek gerekçesiyle semt spor alanından vazgeçen Muratpaşa Belediyesi’nin Demircikara Mahallesi’nde yapılan akaryakıt istasyonuna ilişkin yapılan plan değişikliği iptal olmuştu. Temmuz ayı Meclis toplantısında gündemin 50. Maddesi olan akaryakıt istasyonuna ilişkin Antalya 5. İdare Mahkemesinin 2022/1365 E. 2023/1446 sayılı iptal kararının yerine getirilmesi doğrultusunda eski plan kararı olan spor alanı olarak planlanmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu ilgili komisyonuna oy birliği ile iade edildi. 


ANTALYA’DA SUYA ZAM 
Büyükşehir meclisinin ardından verilen kısa bir ara ile ASAT Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurulda elektrik fiyatlarına gelen yüzde 38-50 zam nedeniyle suya zam yapılması istendi. İlgili madde komisyona sevk edilirken suya ne kadar zam geleceği komisyonda yapılan görüşmelerin ardında Cuma günü yapılacak olan devam meclisinde karara bağlanacak.